Trump Savunma Bakanı’nı seçti

Trump Savunma Bakanı’nı seçti

Başkan seçilen Donald Trump, emekli General James Mattis’ı Savunma Bakanı adayı gösterdi.

Trump açıklamayı yaparken Mattis’i lakabı olan ‘Kuduz Köpek’ adıyla andı. Ancak Mattis’in bu koltuğa oturabilmesi için yasal değişiklik gerekiyor.

“Mad Dog-Kuduz Köpek” lakaplı 66 yaşındaki Mattis, savaşmayı sevdiğine dair yorumlarıyla biliniyor. Mattis, Afganistan ve Irak savaşlarında komutanlıklar yapmıştı.

Birinci Körfez Savaşı’nda bir tabura komutanlık eden Mattis, 2003 Irak’ın işgalinde deniz piyadesi bölüğüne komutanlık etti. Mattis 2010’da Amerika Merkez Kuvvet Komutanı oldu.

Irak ve Afganistan’daki görevleri Mattis’e Suriye, Yemen ve İran’ı kapsayan bölgede sorumluluk kazandırdı.

Amerikan federal yasaları, bir askerin savunma bakanı olması için en az 7 yıl önce orduyla ilişiğinin kesilmiş olmasını şart koşuyor. Mattis ise üç yıl önce emekli oldu. Bundan dolayı Mattis’in Senato’dan alacağı onayın özel bir izinle geçmesi gerekiyor.

Emekli Orgeneral Mattis, NATO’da da çalışmış ve ittifakın gelecekte karşılaşabileceği zorluklara hazırlık yapmakla görevlendirilmişti.

Washington Post’a konuşan eski bir Savunma Bakanlığı yetkilisi, Mattis’in askeri çevrelerde saygı duyulan bir isim olduğunu belirtti. Yetkili, “O bir savaşçı, bilim insanı, herkese doğryu söyler ve yeni komutanına da doğruyu söyleyecektir” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.