Trump, rakibi Cruz’a ‘ikiyüzlü’ diye seslendi

Trump, rakibi Cruz’a ‘ikiyüzlü’ diye seslendi

ABD’de Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinin en popüler isimlerinden olan işadamı Donald Trump, parti içindeki önseçimde en güçlü rakibi olan Senatör Ted Cruz’a ‘‘ikiyüzlü’’ diye seslendi.

Cumhuriyetçi Parti’nin anketlere göre en güçlü başkan aday adayı görünen Trump, keskin dilini bu defa Cruz için kullandı. Trump, Teksas Senatörü ve başkan aday adayı Cruz’un 2012 senato seçimlerinde bankalardan aldığı 2 milyon doları kamuoyundan gizlediğini  söyledi. Trump, Cruz’un büyük bankalardan aldığı kredi hakkında yalan beyanda bulunduğunu ve ikiyüzlü davrandığını söyledi.

Trump ayrıca rakibini büyük finans kuruluşları tarafından kontrol edilen biri olduğunu ileri sürdü. Büyük bankaların senatöre borç vererek onu kontrolü altına aldığını savunan Trump, ‘‘Cruz, Citibank ile Goldman Sachs’ın tamamen kontrolüne girdiğini seçmenden gizledi ve bunun bilinmemesi içinde çabaladı. İşin doğrusu bence çok ikiyüzlü bir hareket’’ dedi.  

Cruz’un iyi bir insan görüntüsü verdiği ancak zamanla gerçek yüzünün ortaya çıktığını belirten Trump, “Konuştuğunda Robin Hood’dan söz ediyor…ama sonra bakıyorsunuz ki kişisel bilgilendirme formunda aldığı milyonlarca doları gizliyor’’ diye eleştirdi. .

Cruz ile Trump, geçen Perşembe akşamı South Carolina eyaletinde yapılan başkan aday adaylığı canlı tartışma programında da birbirlerini kıyasıya eleştirmişti. Cruz, Trump’ın muhafazakar olmadığını ve New York değerlerini taşıyan biri olduğunu ileri sürmüştü. Cruz, New York değerleri olarak da eşcinsel evliliği desteklemek, kürtaja taraftar olmak, kazanmak için herşeyi yapabilen karekter olarak tanımlamıştı.

Cruz’un bu çıkışına Trump, New York’tan da muhafazakar çıktığını belirtmiş ve ardında bu şehrin 11 Eylül sonrası dünyaya insanlık dersi verdiğine işaret etmişti. Trump’ın bu cevabı Cruz dahi salonda bulunan herkes tarafından uzun süre alkışlanmıştı.

İkili şuan Cumhuriyetçi Parti içindeki başkan aday adaylığı yarışında önde görünen ilk iki isim. İkili için ilk ciddi sınav 1 Şubat’ta Iowa’da yapılacak olan önseçim olacak. Trump ile Cruz anketlere göre bu eyalette başabaş görünüyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.