Trump: Putin’e saygı göstermem anlaşacağız demek değil

Trump: Putin’e saygı göstermem anlaşacağız demek değil

Başkan Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e “saygı gösterse” de bunun illa ki iyi anlaşacakları anlamına gelmediğini söyledi.

Fox News kanalına konuşan Trump, “Rusya ile iyi geçinmek bence geçinmemekten daha iyi. Eğer Rusya IŞİD’le ve dünya genelinde İslami terörizme karşı savaşta bize yardım ederse bu iyi birşey. Onunla iyi anlaşacak mıyım? Hiçbir fikrim yok” diye konuştu.

‘Bizim ülkemiz çok mu masum?’

Trump, Putin’in geçmişte işlediği zulümler ve bu tarihin ışığında ona saygı gösterip gösteremeyeceği şeklindeki bir soruyu yanıtlarken, Rusya ile Amerika arasında benzerlik kurdu.

Kanalda bu akşam yayınlanacak röportajdan paylaşılan kesitlere göre Trump, “Bir sürü katil var. Bizde de çok katil var. Siz ne düşünüyorsunuz? Bizim ülkemiz çok mu masum?” ifadesini kullandı.

Trump’ın bu yorumuna CNN kanalında yanıt veren Senato’daki Cumhuriyetçi Çoğunluk Lideri Mitch McConnell, Amerika ile Putin arasında “herhangi bir eşdeğerlik olduğunu” düşünmediğini belirtti.

Amerikan istihbarat kurumları Rusya’yı seçim kampanyası sırasında Demokrat Parti’nin bilgisayarlarına siber saldırı düzenlemekle suçlamıştı. Ancak Trump göreve başlamadan önce, istihbaratın bu bulgularını defalarca sorgulayan açıklamalar yapmıştı. Başkan olduktan sonraeleştirilerinin tonunu yumuşatan Trump, yine de Moskova ile daha iyi ilişkiler geliştirmeye açık olduğu mesajını vermeye devam etti.

Trump ve Putin geçen hafta Cumartesi günü telefonda görüşmüş, Beyaz Saray görüşmeyi, “ABD ile Rusya arasında onarılmaya ihtiyaç olan ilişkileri geliştirme yolunda önemli bir ilk adım” olarak tanımlamıştı.

Fox News’ın röportajında Trump’a ayrıca seçimlerde usülsüzlükler yapıldığına dair iddiaları da soruldu. Trump, kaçak göçmenlerin yasadışı olarak oy kullanmasına izin verildiği ve bunun da ülke genelindeki oyların toplamında rakibi Hillay Clinton’ı geçmesine engel olduğunu öne sürmüştü. Trump, eyaletlerdeki delege sayısına göre seçimleri kazanarak Amerika’nın 45’inci başkanı seçilmişti ancak ülke genelinde Clinton’dan 3 milyon civarında daha az oy toplayabilmişti.

Trump, “kaçakların, vatandaş olmayanların, hatta ölülerin” seçmen kayıtlarının olduğunu savunarak, “Bu çok kötü bir durum, gerçekten kötü” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.