Trump: Polisi öldürene idam cezası verilmesi için emir veririm

Trump: Polisi öldürene idam cezası verilmesi için emir veririm

Cumhuriyetçi Parti’nin 2016 başkan aday adaylarından olan emlak milyarderi Donald Trump, basının gündeminden düşmüyor.

Seçim kampanyasına bir polis derneğinin destek açıklamasının ardından Trump, ‘‘Polisi öldürene idam cezası verilemesi için emir veririm’’ dedi.

Dün akşam saatlerinde New England Hayırsever Polis Derneği, (NEPBA) önümüzdeki yıl yapılacak başkanlık seçimlerinde Trump’a destek vereceklerini açıkladı. Bu açıklamanın ardından Trump, başkan olması durumunda polisi öldürenlere idam cezası verilmesi yolunda çağrıda bulunacağını söyledi.   

Trump’ın Müslümanların ABD’ye girişinin yasaklanması sözlerinin ardından New England bölgesinden bir polis derneğinin destek açıklaması dikkat çekti.

Trump’a destek açıklayan NEPBA’nın 5 bin üyesi bulunuyor.

Polis derneğinin destek açıklamasını memnuniyetle karşılayan Trump, yine ilginç bir çıkış yaptı. Trump, ülke genelinde çok sayıda insanın öldürüldüğünü ve polisin zor zamanlar yaşadığını dile getirdi. Trump, ‘‘Öncelikle şunu söylemeliyim, kazanır ve başkan olursam yürütmeye vereceğim ilk emir, polis memurunu (kadın/erkek) her kim öldürürse ona verilecek ceza idam olacaktır. Tamam mı?’’ dedi.

İDAM YETKİSİ BAŞKANDA DEĞİL YEREL YÖNETİMDE

Trump başkan olması durumunda, polis memurunu öldüren bir kişiye idam cezası vereceğini açıkladı ancak bu yetkinin başkanda değil yerel yönetimde olduğunu gözardı ettiği görüldü.

Federal davalar dışında herhangi bir mahkuma idam cezası verilmesi ya da affının onayına ancak eyalet valisi veya eyalet kongresi veriyor. Yani yerel mahkemelerin baktığı ve idam kararı aldığı bir davada mahkumu eyalet valisi ya da eyalet kongresinin izni ile cezası affedilebiliyor veya hükmü infaz ediliyor.

POLİSE ASKERİ TEŞHİZAT VERİLMELİ

Trump, polis derneğinin destek açıklamasının ardından yerel polislerin askeri teçhizat ve silahlarla donatılmasını da desteklediğini söyledi. Obama hükümeti, 11 Eylül saldırılarından sonra yerel polise dağıtılan askeri silah ve donanımların geri alınması konusunda çalışıyor. Missouri eyaletinin Ferguson şehrinde yaşanan ayaklanmaları polisin ağır silahlar kullanarak bastırmasından sonra askeri malzemelerin polisten geri alınması yolunda kamuoyunda tartışmalar başlamıştı.  

CUMHURİYETÇİLERİN YÜZDE 42’Sİ MÜSLÜMANLARA YASAĞI DESTEKLİYOR

NBC News ile Wall Street Journal gazetesinin yaptığı ortak ankete göre Cumhuriyetçilerin yüzde 42’sinin Donald Trump’ın Müslümanların ABD’ye girmesinin yasaklanması tezini desteklediği dikkat çekti. Anket, Cumhuriyetçilerin yüzde 36’ının ise bu fikre karşı çıktığını gösterdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.