Trump, New York Times ziyaretinde geri adım mı attı?

Trump, New York Times ziyaretinde geri adım mı attı?

Cumhuriyetçi Parti’nin en güçlü başkan aday adayı iş adamı Donald Trump’a kapalı kapılar arkasında farklı kamuoyu önünde farklı konuştuğu suçlaması yapılıyor.

New York Times (NYT) gazetesinin başkan adaylığı önseçiminde desteğini alabilmek için ziyaretinde Trump’un seçilmesi durumunda en büyük vaatlerinden birisi olan kaçak göçmenleri sınırı dışı etme politikasından geri adım atabileceği mesajı verdiği savunuldu. Bu iddiayı dile getiren ise NYT’ın köşe yazarı.

Trump ile ilgili ortaya atılan iddia, 5 Ocak tarihinde NYT’in Manhattan’da bulunan gazete binasını ziyaretinde yaşandığı ileri sürülüyor. Gazetenin yazı işleri ile yaptığı yuvarlak masa toplantısının kayıt dışı (off the record) bölümünde başkan aday adayının kaçak göçmen konusunda pazarlığa açık olduğu mesajı verdiği ifade edildi.

Trump, ülkede bulunan 11 milyon kaçak göçmenin sınırdışı edilmesini savunuyor ve Beyaz Saray’a seçildiği takdirde seçmene bu düşüncesini hayata geçireceği sözü veriyor. Ancak Trump, NYT ziyaretinde 11 milyon kaçak insanın sınır dışı edilmesinin pazarlık konusu edilebileceği ve stratejiye uygun davranacağı mesajı verdiği savunuldu.

NYT görüşmenin of the record bölümünde nelerin konuşulduğuna dair bir açıklama yapmadı. Ancak gazetenin köşe yazarlarından Gail Collins, haftasonu yazısında bu konuya değindi. Collins yazısında Trump’ın her meselede pazarlık yapabileceği ve stratejiye uygun davranacağı mesajı verdiğine işaret etti. Collins’in köşe yazısında Trump’ın stratejiye göre pazarlık yapabileceği konunun 11 milyon kaçak göçmenin sınır dışı edilmesi olduğunu dile getirdi.

Bu yazı üzerine Trump’ın başkan aday adaylığı yarışında rakibi olan Florida Senatörü Marco Rubio ile Texas Senatörü Ted Cruz, NYT’dan görüşmenin tamamının yayınlanmasını istedi. Yine NYT’a görüşmenin tamamının yayınlanması için çağrıda bulunanalar arasında Cumhuriyetçi Parti’nin 2012 başkanlık seçimlerinde başkan adayı olan Mitt Romney de vardı.

Trump, kaçak göçmenler konusunda geri adım atabileceği iddialarına henüz bir cevap vermedi. NYT yazı işleri ise Trump ile yaptıkları görüşmenin off the record bölümünü kayda almadıklarını ve aralarında geçen konuşmayı da kamuoyuna paylaşma yetkilerinin olmadığını savundu. Gazete, görüşmenin kayıt dışı bölümü hakkında fikirlerini ancak Trump’ın izin vermesi durumunda kamuoyu ile paylaşabileceklerini duyurdu.

ABD 2016 başkanlık seçimlerinin Cumhuriyetçi Parti’den başkan adaylığı yarışını kazanmaya en yakın görünen isim Trump, NYT ziyareti ile ilgili ortaya atılan iddianın Trump’a olan desteğe etki yapması beklenmiyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.