Trump: Neden bazıları hala GOP adaylığından çekilmiyor?

Trump: Neden bazıları hala GOP adaylığından çekilmiyor?

Cumhuriyetçi Parti’nin (GOP) 2016 başkanlık seçimleri için bu partiden başkan aday adayı olan Donald Trump, rakiplerinden bazılarının yarıştan artık çekilmesi gerektiğini söyledi.

Cumhuriyetçi Parti’den çok sayıda başkan aday adayı olmasından yakınan Trump, ‘‘Fazlasıyla insan (aday) var…Eğer bir insan 4,5 aydır seçim kampanyası yürütüyor ve hala aldığı destek oranı sıfır, yüzde bir veya yüzde iki ise onların artık çekilmesi gerek. Neden bazıları hala GOP adaylığından çekilmiyor’’ diye çıkıştı. 

Hangi başkan aday adaylarının yarıştan çekilmesi gerektiği yolundaki gazetecilerin sorularına net cevap vermeyen Trump, katıldığı ABC televizyondaki programda Florida eski valisi Jeb Bush’un yarışı bırakması gerektiğini söyledi. Trump, Bush için, ‘‘Kazanma şansı hiç yok ve boşa zaman kaybediyor’’ dedi.

Anketlerde yüzde sıfır ile yüzde 2 arasında destek alan GOP başkan aday adaylarının yarışı çekilmesinin faydalı bir davranış olacağını savunan Trump, “Diğerleri yarıştan çekilirse bende şahsen ABD’nin sorunları hakkında düşünür, bunların nasıl çözüleceğine karşın daha fazla zaman bulur, kafa yorarım’’ diye konuştu.

Trump, Eylül ayında başkanlık yarışından çekilen Wisconsin eyaleti Valisi Scott Walker’ın çok yerinde bir karar aldığını savunarak, aynı şeyin artık seçim kampanyasında başarılı olamayan diğer adaylara sıranın geldiğini ifade etti.

Trump’ın direkt isim vermese de GOP aday adaylığında çekilmeye davet ettiği isimler şunlar; Senatör Lindsey Graham, Louisiana Valisi Bobby Jindal, eski senatör Rick Santorum, New York eski valisi George Pataki ile Viginia eski valisi Jim Gilmore.

GOP’da Beyaz Saray için halihazırda 15 başkan aday adayı yarışı sürdürüyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.