Trump kazanırsa Amerikalılar ne yapacak?

Trump kazanırsa Amerikalılar ne yapacak?

Sosyal medyada kısa süre içinde trend listesinde yükselen ‘#ifTrumpwins’ “Trump kazanırsa ne olur” hashtag’i, ilgi görmeye devam ediyor.

Stand-up’ci Chris Hardwick’in @midnight adlı Twitter hesabının başlattığı hashtag kullanılarak 100 binin üzerinde tweet atıldı.

Trump’ın son zamanlarda oy oranındaki yükseliş, birçok Amerikalıyı endişeye sevkediyor. Bunların arasında göçmenler, Müslümanlar, kadınlar ve ülkenin geleceği ile ilgili ciddi endişeler taşıyan Amerikalılar da var.

‘Trump kazanırsa ne olur?’ (#ifTrumpwins) hashtag’ine yapılan yorumlardan bir kısmı Amerikan halkının espri yeteneğini gözler önüne sererken, bazı tweetlerde ‘Bu konu şakaya alınmayacak kadar ciddi bir mesele’ diyenler de var.

Trump’ın başkan olacağı bir Amerika’nın artık yaşanmaz olacağını düşünen birçok Twitter kullanıcısı, “Eğer Trump kazanırsa, Kanada, Amerikan göçmen krizi yaşayacak. Kanada, Amerika sınırına göçmenleri dışarıda tutmak için duvar örmek zorunda kalacak”  ya da “Trump kazanırsa Kanada’ya nasıl uçak bileti bulabilirim diye çok endişeleniyorum” şeklinde tweetler attı.

Mashable.com yazarı Cailey Rizzo ise okuyucularına kendilerini sadece Kanada ile sınırlandırmayıp, başka ülkelere de şöyle bir gözatmalarını salık verdi. Trump kazanırsa Amerikalıların göç edebileceği en iyi 5 ülke sıralamasını yapan Rizzo’nun listesinde Kanada dışında İrlanda, İsveç ve Yeni Zelanda da var.

Rizzo, Norveç’in buzullarla kaplı Svalbard bölgesinin bile Trump Amerikasından daha çekilir olabileceğini iddia ediyor. Svalbard’daki en önemli sorununuz ise kendinizi kutup ayılarına karşı korumanız olacak.

Bir Twitter kullanıcısı ise eğer Trump kazanırsa, Obama’dan nefret eden herkesin ona geri dönmesi için yalvaracağını yazdı. Yine bir başka kullanıcı, Trump’ın insanları ülkeye sokmamak için duvar örmesine gerek kalmayacağını, zaten Trump’lı bir Amerika’ya kimsenin gelmek istemeyeceğini belirtiyor.

TRUMP’I HİTLER’E BENZETENLER DE VAR

Bazı Twitter kullanıcıları Trump’ı Hitler’e benzeterek, “Almanların Hitler’i nasıl olup da lider yaptıklarına şaşardım ama şimdi kendi ülkemde buna şahit oluyorum” şeklinde yorumlarda bulundu.

Trump başkan olursa, “Stephen King bu konuda bir korku romanı yazar”,  “Zombi kıyameti artık çok da korkulu gelmez”, “Artık, Kanye West’in 2020 başkanlık seçimleri için aday olması o kadar da kötü bir şeymiş gibi gelmiyor”, ya da “Hunger Games sadece bir film olmaktan öteye geçecek. Buna alışmalıyız” şeklinde tweetlere de rastlandı.

ÖZGÜRLÜK HEYKELİ FRANSA’YA GERİ YÜZER

Esprili bir dille Trump gelirse neler olur diyen bazı kullanıcıların, “Trump başkan olursa Özgürlük Heykeli Fransa’ya yüzerek geri döner” şeklindeki tweetleri ise oldukça manidardı.

Birçok Amerikalı Trump’ın başkan olması halinde, Amerika’nın artık özgürlükler ülkesi olmaktan çıkacağına ve demokrasinin son bulacağına inanıyor.

Bazı tweetlerde ise, “Trump kazanırsa Amerika Müslümanlar için cehenneme döner” dendiği dikkat çekiyor. Yine bir tweette ise, “Müslüman dostlarım, biliyorum ki hepiniz kötü değilsiniz. İçinizde çok iyi insanlar da var” yazdığı görüldü.

Bir fotoğrafta üzerine sarı peruk montajlanmış başkanlık uçağı Air Force One’in adının ‘Hair Force One’ olacağını yazan tweetler ise bol retweet aldı.

IMG_2302IMG_2303

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.