Trump Karşıtı Liz Cheney ön seçimi kaybetti

Trump Karşıtı Liz Cheney ön seçimi kaybetti

Cumhuriyetçi Parti içinde bir dizi soruşturmayla karşı karşıya olan eski Başkan Donald Trump’a karşı tepkinin sembol isimlerinden Liz Cheney Wyoming eyaletinde Trump’ın desteklediği aday karşısında ön seçimi kaybetti.

ABD’nin eski başkan yardımcısı Dick Cheney’nin kızı olan 56 yaşındaki Liz Cheney’nin Wyoming eyaletindeki ön seçimde rakibi Trump’ın desteklediği Harriet Hegeman’dı.

Liz Cheney temsil ettiği Wyoming eyaletinde kendisini destekleyen gruba hitaben yaptığı ve yenilgiyi kabul ettiği konuşmasında ön seçimi kaybetmesini siyasi kariyerinde yeni bir sayfa olarak tanımladı.

Cheney, “2 yıl önce oyların %73’ünü alarak kazandım. Bu gece de kazanabilirdim ama bu Trump’ın seçim yalanlarını desteklememi gerektirirdi. Bu benim seçmeyeceğim bir yol” ifadelerini kullandı.

Cheney kampanya yerine 6 Ocak komisyonunun çalışmalarına ağırlık verdi

Liz Cheney, 6 Ocak Kongre saldırısından bu yana elindeki her kaynağı Trump’ın siyasi kariyerini sonlandırmaya ayırmış durumda.

Temsilciler Meclisi bünyesinde Demokratlar’ın liderliğinde kurulan ve Kongre saldırısını soruşturan komisyonun Cumhuriyetçi başkanı yardımcısı olan Liz Cheney, bu rolüyle komisyona partiler üstü bir güvenilirlik kazandırdı.

Cheney zamanının çoğunu da Wyoming eyaletindeki seçim kampanyası yerine 6 Ocak komisyonunun çalışmalarına ayırdı.