Trump, kaçak göçmenleri sınır dışı edecek mi?

Trump, kaçak göçmenleri sınır dışı edecek mi?

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump, başkan olması durumunda kaçak göçenleri sınır dışı edeceğine dair seçim kampanyası raporunu inkar etti.

Trump, raporda ‘‘ülkedeki kötü insanlar” diye tanımlanan kaçak göçmenleri sınır dışı edeceği yönündeki ifadeleri yalanladı. Fox News haber kanalında Bill O’Reilly’e mülakat veren Trump, belgesiz göçmenlerin işten çıkarılıp sınır dışı edileceği yönündeki rapordaki ifadelerin ‘‘yanlış’’ aktarıldığını savundu.  BuzzFeed tarafından yayınlanan rapor Trump’ın seçim kampanyasının yeni yöneticisi Kellyanne Conway tarafından da inkar edildi.

Başkan Barack Obama ve eski başkan George W. Bush döneminde kaçak göçmenler için çıkarılan mevcut yasaların olduğunu hatırlatan Trump, kendisinin mevcut ABD yasaları kapsamında politika yürüttüğünü iddia etti. Trump, “Eğer yasalar düzgün şekilde yerine getirilirse insanları öldüren veya yaralayan kimseler bu ülkeden sınır dışı edilecek, hem de baş döndüren bir hızda’’ diye konuştu.

Fox News mülakatında Trump şöyle konuştu, “Mevcut yasalara itaat edeceğiz. Mevcut yasalar çok güçlü. Eğer kazanırsam, yapacağımız şey daha güçlü şekilde yasaları takip edip kötü insanları bu ülkeden göndererek kurtulmak olacak. Bu ülkede bir sürü katil var, çete üyeleri var ve biz onları ülkeden atacağız. İnsanlar bilmiyor ama Obama, muazzam sayıda insanı bu ülkeden gönderdi. Bush da aynı şeyi yaptı… Mevcut yasalarla bir sürü insan sınır dışı edildi. Eh bende aynı şeyi yapacağım işte.”

Sınır dışı etme olayında daha insancıl yol izleyeceğini belirten Trump, kaçak göçmenlerin gözaltı merkezlerine gönderilmeyeceğini daha insancıl bir yol ile ülke dışına çıkarılacağını kaydetti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.