Trump: İsrail yerleşime devam etmeli

Trump: İsrail yerleşime devam etmeli

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adaylığı yarışında tek kalan ünlü işadamı Donald Trump, İsrail’in uluslararası hukuku çiğneyen yerleşimlerine devam etmesi gerektiğini söyledi.

Muhafazakar partinin 2016 başkanlık seçimlerinde başkan adayı olarak sandığa gitmesi yönünde yalnızca Temmuz ayındaki kurultay kalan Trump, İsrail’in Filistin yerleşim yerlerinde devam eden illegal toprak genişletme politikasına destek açıkladı. İsrail’in illegal yerleşimlerine devam etmesi durumunda bunun barış görüşmelerine olumsuz yansıyıp yansımayacağı sorusuna Trump, “Durması için bir neden göremiyorum (yasa dışı yerleşimi kast ediyor). İsrail bence devam etmek zorunda ilerleyebilmek için’’ diye cevap verdi.

İsrail, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Filistinlilere ait yerleşim birimlerini illegal yollardan kamusallaştırarak buralara Yahudileri yerleştiriyor. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin bağlayıcı kararları ile birçok uluslararası kuruluşun karşı çıkmasına rağmen İsrail, yasa dışı yerleşim politikalarını sürdürüyor. Trump, İsrail’e destek vererek, Amerikan’ın Tel Aviv ile ortak hareket etmesi gerektiğini savunuyor. Ancak Trump’ın konu hakkında fazla bilgi sahibi olmadığı dikkat çekiyor.

Daily Mail gazetesine mülakat veren Trump, İsrail’in illegal yerleşimlerine devam etmesini, ‘‘İsrail’e füzeli saldırının yapıldığı yer belli. Ancak ülkemiz bu sorunu tedavi etmedi’’ sözleri ile ABD’nin dış politikasını da eleştirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.