Trump için karşı karşıya gelenler mitingi iptal ettirdi

Trump için karşı karşıya gelenler mitingi iptal ettirdi

Cumhuriyetçi Parti’nin en güçlü başkan aday adayı konumundaki emlak milyarderi Donald Trump’ın Chicago’da düzenleyeceği miting iptal edildi.

Trump’ın destekçileri ile ona karşı olan grup arasında çıkan olaylar üzerine yapılacak miting başka tarihe ertelendi.

Chicago’daki Illinois Üniversitesi’nin hem içinde hem de dışında çıkan olaylar, destekçilerin ve protestocuların oldukça çok sayıda olmasının güvenliği sağlamakta zorluk yaratacak olması üzerine Donald Trump’ın emniyet yetkilileri ile görüşüp mitingi başka zaman yapma kararı aldığı açıklandı.

Polis miting alanında beş kişiyi tutuklarken bunlardan birinin Trump’ın seçim çalışmalarını izleyen CBS muhabiri Sopan Deb olduğu öğrenildi. Gün içinde açıklama yapan CBS’in Başkanı David Rhodes muhabirini savunarak, “Şayet kayıtları izlerseniz tutuklanmaya direnmediğini görürsünüz. Kendisini tanıtıyor ve yaptığı işi söylüyor” dedi.

Deb Trump’ın seçim kampanyasını izlerken sorun yaşayan son basın görevlisi. Daha önce Trump’ı korumakla görevli Gizli Servis ajanlarından biri Time Dergisi fotoğrafçısı Chris Morris’i boğazından tutup yere atmış ve tekmelemişti.

Cuma günü akşama kadar polisin 32 kişiyi düzeni bozmaktan tutuklandığı açıklandı. Mitingin iptal edildiğinin duyurulmasının ardından ise bir grup protestocu Chicago sokaklarında eylemlerini sürdürdü.

Olaylardan sonra CNN’e konuşan Trump ise daha önce böyle sorunlar yaşamadıklarını ve bu olayların nedeni olarak görülen konuşma şeklinden vazgeçmeyeceğini belirtti. Trump suçu protestoculara atarak, onların çok kaba ve çok kötü kişiler olduklarını söyledi.

Olaylarda iki polis memurunun da yaralandığı açıklandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.