Trump, hem muhabire hem de basına hakaret yağdırdı

Trump, hem muhabire hem de basına hakaret yağdırdı

Cumhuriyetçi Parti’nin muhtemel başkan adayı Donald Trump, basın toplantısında gaziler için yaptığı bağış konusunu gündeme getiren muhabire “adi” (sleaze) diye hakaret etti. Basını dürüst olmamakla suçlayan Trump bir başka gazeteciye de “ezik” diye seslendi.

Kendisinin, gaziler için milyonlarca dolar bağış yaptığını ileri süren Trump, ABC televizyon kanalının ismini zikredip, muhabirini de parmağı ile göstererek, “adi” diye hakaret etti.

Geçen Ocak ayında Cumhuriyetçi Partili başkan aday adaylarının canlı tartışma programı yerine gaziler için yardım etkinliği düzenleyen Trump, buradan 6 milyon dolardan fazla bağış toplandığını açıklamıştı. Ancak basın bugüne kadar Trump’ın seçim kampanyasında gaziler için yapılan bağış miktarının 5 milyon 600 bin dolar olduğunu dile getirdi. Üstelik bu bağışların önemli bir kısmı da geçen günlerde yapıldığı belirtildi.

Bu iddialar üzerine New York’ta düzenlediği basın toplantısında Trump, “Eğer mümkün olsaydı bunu özel kalmasını isterdim. Gazilere yardım edecek isem bu, kimsenin işi olmamalı. Yaklaşık 6 milyon dolar bağış topladım. Şuana kadar 5 milyon 600 bin dolar yolladım (yardım ettim) ama muhtemelen daha fazlası da olacaktır” dedi.

“Bağışı çok erkenden gönderdim” diyen Trump, bunun ilgili dernekler tarafından incelenmesini ve sonucunun da beklenilmesini istedi. Trump, “Yardım kuruluşlarına binlerce insan ve şirket yardım çeki gönderirse bunların işleme konulması belli bir zaman alır ve beklemeniz gerek… Gönderilen paraların çoğunluğu önceden verildi bazıları ise yakın tarihte” diyen Trump, daha sonra basına yüklendi.

Medyanın kendinden utanması gerektiğini savunan Trump, “Basın kendinden utanmalı! Ve bu gaziler hakkında yazanlarda kendinden utanmalı! Benim kızgın olduğumu söylüyorlar” diye yüklendi.

Öfkeli olduğu görülen Trump, herkesin kendisi hakkında çok iyi işler yaptığını savunarak basına, “Ama siz beni çok kötü göstermeye çalışıyorsunuz.  Hiçbir zaman iyi iş yapıp bu kadar kötülenmedim” diye yakındı.

Bu sözlerinden kısa bir süre sonra Trump, ABC News televizyonunun Tom Llamas adlı muhabirini işaret parmağı ile göstererek, “Ben bundan bir kredi elde etmek istemiyorum. Milyonlarca dolar bağış toplamışım, benim istemediğim, buna rağmen laf eden insanların, işte bunun gibi ABC’den gelen ‘adinin’ olmaması. O, benim kitabımda adidir.  Hem gerçekleri bu kadar iyi biliyorsun hem de adilik yapıyorsun” diye hakaret savurdu.

CNN ile Fox News muhabirlerine övgüde bulunan Trump, haftalık Standard dergisinin editörü Bill Kristol için de “Ezik” (loser) ve “başarısız” diye hakaretini sürdürdü.

Gaziler için toplanan yardım paralarını ödemediğine dair yazılanları “iftira” diye niteleyen Trump, “Yazılanların yalan olduğunu insanlar biliyor. Basına saldırmaya devam edeceğim. Basın hiç dürüst değil. Siyasi haberler yapan basın hiç dürüst değil. Bunu söylemeye devam edeceğim” dedi.

Trump, daha önce de kendisine soru sormak isteyen Meksika kökenli Amerikalı gazeteciyi de basın toplantısından attırmıştı. Birçok gazeteci ile ağız dalaşı da yapan Trump, Fox News haber kanalının ünlü haber sunucularından Megyn Kelly’e de defa hakaret etmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.