Trump, hakkında süren davaya bakan hakime hakaret etti

Trump, hakkında süren davaya bakan hakime hakaret etti

Cumhuriyetçi Parti’nin muhtemel başkan adayı Donald Trump, Meksika kökenli diye bir federal hakime hakaret etti.

CNN televizyonda katıldığı bir programda Trump, Meksika kökenli olduğu için hakimin doğasında kavgacı bir yan bulunduğunu savundu.

Trump’ın seçim kampanyasının en temel ayaklarından birisi olan Meksika sınırına duvar örme politikası birçok kesimden tepki çekse de Cumhuriyetçi seçmen tarafından genel itibariyle destek görüyor.

Trump, kendi adı ile kurduğu üniversitede yolsuzluk iddiaları nedeni ile açılan davaya bakan federal hakimi de eleştirmekten geri durmuyor. Politika uzmanları davaya bakan hakimin geçmişi ile ilgili Trump’ın aşağılayıcı sözler sarf etmesinin dava neticesine etki yaparak herhangi bir olumsuz karar çıkması durumunda önceden bir kamuoyu oluşturma çabası olarak yorumladı.  

Trump’ın kendi adını veridiği üniversitesi aracılığıyla haksız kazanç ve yolsuzluk iddia ediliyor. Bu konuda açılan dava California eyaletinde görüşülmeye devam ediyor. Davaya Meksika kökenli Federal Yargıç Gonzalo Curiel bakıyor.

Trump, CNN’de Jake Tapper’ın programına katıldı. Trump, “Jake, duvarı inşa edeceğim, tamam mı! Bu duvarı inşa edeceğim. Meksika ile iş yapmasını (hakimi kast ediyor) sonlandıracağım. Meksika’ya bir şey olmaz” dedi.

Tapper, davaya bakacak hakimin Amerikalı olduğunu söylemesi üzerine Trump, “Meksika kökenli ve bundan dolayı da gurur duyuyor. Ben de geldiğim köken itibariyle gurur duyuyorum” dedi.

Tapper, Trump’a tekrar “Ama o Amerikalı. Sen ise Meksikalı olması nedeni ile doğasında kavgacı genlerin bulunduğunu söylemeye devam ediyorsun” diye çıkıştı.

Tapper ile Trump arasında geçen karşılıklı konuşma sonunda CNN sunucusu, “Hakkınızda açılan usulsüz ve haksız kazanç elde etme davasına Curiel geldiği köken nedeni ile bakamaz diyorsunuz. Yaptığınızın tanımı ırkçılık değil mi” diye çıkıştı.

Trump, Tapper’ın bu çıkışına “Hayır ırkçılık değil” şeklinde cevap verdi.

Trump, “O geldiği köken ile övünüyor bende buna saygı duyuyorum. Biz duvarı inşa edeceğiz ve o da Meksikalı. Biz duvarı burası ile Meksika arasında inşa edeceğiz. Cevabım, hakkımızda adil olmayan hükümler veriyor hakimi kast ediyor). Verdiği hükümlere insanlar inanamıyor.  Bu dava birkaç yıl önce net bir kararla bitmiş olmalıydı” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.