Trump, Fox sunucusuna sataşmaktan vazgeçmiyor

Trump, Fox sunucusuna sataşmaktan vazgeçmiyor

Cumhuriyetçi Parti’nin 2016 başkanlık seçimlerinde başkan aday adaylarından olan Donald Trump ile Fox News haber kanalının ünlü ”anchorwoman”ına  (ana haber sunucusu) yine sataştı.

Sert eleştirileri ve hakaretleri ile sürekli medyanın gündeminde olan Donald Trump, Fox News’in haber sunucusu Megyn Kelly’e yine yüklendi. Trump attığı tweetler ile Kelly’i ‘‘deli’, mesleğinde yetersiz ve ‘çekici ama aptal biri’ diye niteledi. Trump  twitter adresinden önce, ‘‘Kelly oyun dışı kaldı, çok kötü tatil geçirmiş olmalı. Dr. Cornel West ile yüzleşmekten korkuyor (Kelly’i kast ediyor). Göçmenlikle ilgili bir ip ucu yok!’’ diye yazdı.

Trump, Kelly’in Dr. Cornel West ile yaptığı mülakatta göçmen sorunu ile yüzleşmekten kaçındığını savundu.

Trump, ikinci tweetin de Kelly için “cazibeli aptal kadın (bimbo) kasabaya dönmüş. Umarım uzun kalmaz’’ diyerek ünlü sunucunun iş başı yaptığı ve uzun soluklu işinde kalmaması yolunda arzusunu dile getirdi.

Kelly, 6 Ağustos’da Cleveland şehrinde Cumhuriyetçi başkan aday adayları arasında yapılan canlı tartışma programını yöneltmiş ve Trump ile sözlü dalaşa girmişti. Kelly, bu programdan sonra Trump’ın hedefi haline gelmiş ve tatile çıkmıştı.

FOX NEWS: TRUMP ÖZÜR DİLEMELİ

Fox News Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Roger Ailes, Trump’a seslenerek Kelly’den özür dilemesi gerektiğini söyledi. Ailes, “Megyn Kelly, Amerika’da gazeteciliği en iyi temsil edenlerden’’ diye yazılı açıklamada bulundu.

Ailes’ın bu açıklamasına Trump’ın cevabı geçikmedi. Trump tweet üzerinden, “Megyn Kelly’in kaliteli bir gazeteci olduğunu düşünmüyorum. Yeterli olmadığını (Kelly için) kanıtlanmış ve umarım o gazetecilikte kaltisini yükseltir, profesyonelleşerek Fox izleyenlerin hak ettiği seviyeye gelir’’ diye yazdı.   

TRUMP, JEB BUSH’A DA ÇATTI

Emlak milyarderi Trump, kendisi gibi muhafazakar partiden başkan aday adayı olan Florida eski valisi Jeb Bush’a da çattı. Bush ailesinin varisi olan Jeb Bush’u soy isminden rahatsızlık duyduğunu savunan Trump, attığı tweet ile “Üzüntü verici bir durum. Soy ismini reklamlarında olduğu gibi kampanyasındaki logo, tanıtım v.b. kullanmaktan utanıyor’’ şeklinde eleştirdi. 

Trump daha sonra Jeb Bush’un “anchor babies” (kaçak göçmenlerin yasallık için ülkede çocuk yapmalarına verilen ad) açıklamasına da eleştiri getirdi. Trump, Bush’un sözlerinden dolayı “Asyalılar çok gücenecek” dedi.  Jeb Bush, dün ülkede tutunmak için Asyalı kaçak göçmenlerin daha çok çocuk (anchor babies) yaptığını ileri sürmüştü.

Jeb Bush’un önceki gün Meksika sınırını ziyaret ederek oradaki görevliler ile zaman zaman İspanyolca konuşmasını dahi eleştiren Trump, ‘‘Burası ABD, İngilizce lütfen!’’ diye çıkıştı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.