Trump, Cruz’a bu defa sıkı saldırdı

Trump, Cruz’a bu defa sıkı saldırdı

Cumhuriyetçi Parti’nin 2016 başkanlık seçimlerinde başkan aday adayı Donald Trump ile parti içindeki rakibi Ted Cruz arasındaki sulh nihayet son buldu. Trump, bugüne kadar eleştirmekten kaçındığı Cruz’a sıkı saldırdı rakibinin petrol şirketlerinin adamı olmakla suçladı.

Trump, bugüne kadar diğer tüm Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adaylarını kimi zaman dalga geçerek kimi zaman ise çok ağır sözlerle eleştirmiş, Cruz’u hep ayrı tutmuştu. Ted Cruz’da rakiplerinin birçoğunu eleştirmesine karşın Trump’a söz etmemişti. Ted Cruz’un son kamuoyu yoklamalarında Trump’dan sonra en fazla destek alan başkan aday adayı olması, ikiliyi karşı karşıya getirdi. 

Trump, dün ilk defa açıktan eleştirdiği Cruz için, “Küba’dan fazla Evanjelik çıkmadığından ben Ted Cruz gibilerini severim’’ dedi. Trump bu sözleri ile Kübalı bir ailenin çocuğu olan Cruz’un köken olarak muhafazakar bir aileden gelmediğini ima etti. Cruz’un annesi de babası da Küba göçmeni ve Katolik mezhebi mensupları.

Trump’ın bu sözlerine henüz Cruz’un seçim ofisinden bir cevap gelmedi. Ancak Cruz önceki gün terör ile mücadele de Trump gibi milyarder bir işadamının ülkeyi iyi yönetebileceğine dair kafasında soru işaretleri olduğunu dile getirmişti.

Iowa eyaletinde katıldığı seçim çalışmasında bir dinleyicinin Cruz’un devletin çiftçiye etil alkol desteğine serbest pazar gereği karşı olduğu yolunda hatırlatma yapması üzerine Trump, rakibini ilk defa açıkça eleştirmekten geri kalmadı. Devletin büyük petrol şirketlerine verdiği desteği eleştirmeyen Cruz için Trump, “Onun (Cruz) önce petrol ile ilgili açıklama yapması gerekiyor, etil alkole laf edebilmesi için daha çok yol alması gerek’’ dedi.

Trump, Cruz’a eleştirisinin dozajını arttırarak, “Ama ben kendisini anlayabiliyorum, petrol şirketleri ona çok para veriyor. Petrol için çalışmalı değil mi? Ama ben sizlerleyim.Benim petrol şirketim yok ve ilgilenmiyorum da’’ dedi.

Trump ile Cruz’un özellikle Iowa eyaletinde daha çok birbirlerini sert sözlerle eleştirmesi bekleniyor. Iowa önseçimlerinde Cruz anketlere göre Trump’ın az farkla önünde bulunuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.