Trump, Carson “in”, Bush “out”

Trump, Carson “in”, Bush “out”

Bugün açıklanan bir ankete göre 2016 başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti içinde yaşanan büyük değişimin geçici olmadığını gösterdi.

Yaptığı kamuoyu yoklamaları ve elde ettiği sonuçlarla alanında başarılı olan Quinnipia Üniversitesi’nin son ulusal anketine göre Cumhuriyetçi Parti’de iki ismin açık ara diğer rakiplerinden önde olduğunu teyit etti.

Ünlü işadamı ve muhafazakar partinin başkan aday adaylarından Donald Trump, ankete göre Cumhuriyetçi seçmeninin yüzde 24’ünün desteğini alırken beyin cerrahı doktor Ben Carson’da yüzde 23 olarak belirlendi. Carson giderek Trump ile arasındaki oy farkını da kapadığı dikkat çekti.

Colorado eyaletinde geçen hafta yapılan canlı televizyon tartışmasının ardından yapılan anket, Trump ile Carson’un muhafazakar partinin iki en gözde başkan aday adayı olduğu bir kez daha kanıtlandı. Tartışma programında iyi bir performans sergileyen Florida eyaleti Senatörü ve başkan aday adayı Marco Rubio’nun giderek oyunu arttırdığı görüldü. Ankete göre Rubio yüzde 14 alarak Cumhuriyetçi Parti’nin 15 başkan aday adayı içinde üçüncü sırada yer aldı.

BUSH İÇİN BÜYÜK HAYAL KIRIKLILIĞI

Cumhuriyetçi Parti içinde geçtiğimiz yaz dönemine en güçlü başkan aday adayı olarak görülen Florida eski valisi Jeb Bush, son haftalarda büyük hayal kırıklılığı yaşıyor. Anketlere göre sürekli oy kaybı yaşayan Bush, Quinnipiac kamuoyu yoklamasına göre bugüne kadar aldığı en düşük oy oranına düştüğü görüldü. Ankette Bush’a yalnızca yüzde 4 oranında destek çıktı.

Ankete katılan muhafazakar seçmenin yüzde 9’unun henüz bir aday konusunda karar vermediği ifade edilirken yüzde 63’ünün de kararını değiştirebilecek konumda olduğu ifade edildi.

Ankette Trump ve Bush’un seçim kampanyası için kötü bir sonuç da, muhafazakar seçmenin yüzde 25’inin Donald Trump’a yüzde 23’ünün de Jeb Bush’a asla oy vermeyeceklerini dile getirdikleri görüldü.  

DEMOKRATLAR’DA SÜRPRİZ YOK

Demokrat Parti seçmeni ankete göre bir sürprize imza atmadı. Her ankette olduğu gibi partinin güçlü başkan aday adayı ve eski dışişleri bakanı Hillary Clinton rakibine açık ara fark atmış görünüyor. Clinton ankete katılanların yüzde 53’ünün desteğini alırken Demokratların yüzde 35’inin de oyunu partinin Vermont Senatörü olan Bernie Sanders’a vereceğini gösterdi.

Ankette, Demokrat seçmenin yüzde 9’unun hala kararsız yüzde 44’ünün ise fikrini değiştirebileceğine işaret edildi.  Demokrat seçmenin yalnızca yüzde 8’i “asla Clinton’ı” tercih etmeyeceklerini söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.