Trump, bunu da önerdi!

Trump, bunu da önerdi!

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump, Müslümanlar için akıllara zarar bir öneride daha bulundu.

Trump, hem ABD’li hemde bu ülkeyi ziyaret etmek isteyen Müslümanların ideolojik tarama testinden geçirilmeleri gerektiğini savundu.

Geçen Aralık ayında California eyaletinde yaşanan terör saldırısından sonra Müslümanların ABD’ye girişinin yasaklanmasını savunan Trump, bu defa ‘‘radikal İslami terör’’ ile mücadele için ‘Soğuk Savaş’ yıllarında yapılan uygulamanın hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. ABD’de yaşayan ve bu ülkeyi ziyaret etmek isteyen Müslümanların, Soğuk Savaş yıllarında olduğu gibi ideolojik sınavdan geçirilmesi gerektiğini kaydeden Trump,  buna gerekçe olarak da dünyada artan terör saldırılarını gösterdi.

IŞİD’e karşı Rusya ile ortak çalışabileceklerini başka devletlerin de arzu etmesi durumunda kendilerine katılabileceğini belirten Trump, terör örgütünün mali desteğini, propaganda gücünü daha fazla istihbarat bilgileri ile yok edilmesi gerektiğini savundu.

Ohio eyaletinde konuşan Trump, ‘‘Bu dile getirdiklerimi benim hükümetin IŞİD’e karşı kurulan koalisyona daha agresif katılıma yok edecektir. Uluslararası işbirliği sayesinde IŞİD’e yapılan mali destek kesilecek. Yine uluslararası işbirliği sayesinde istihbarat bilgileri paylaşılacak ve IŞİD’in propagandasının önüne geçilecek… Bunlar durdurulmak zorunda!’’ diye seslendi.

Trump, önceden hazırlandığı görülen konuşmasına telepromterdan okuyarak devam ederek, kimilerinin ABD değerleri yerine Şeriat kanunlarını bu ülkede hakim kılmaya çalışmakla eleştirdi. Şeriat isteyenlerin kimler olduğunu ise Trump, ‘‘Onlar ki bizim Anayasamız’a inanmıyor, bağnazlığı destekliyorlar. İşte bunlar ülkemize göçmen olarak kabul edilmeyecekler… Soğuk Savaş döneminde biz ideolojik tarama testi vardı. Günümüz ve artan tehditler geliştirilmiş yeni tarama testini gerekli kılıyor… Ben ısrarla, ısrarla, ısrarla güvenlik incelemesi diyorum’’ dedi.  

Seçim konuşmasında yine Müslümanların ABD’ye girişlerinin geçici olarak askıya alınması gerektiği fikrini yineleyen Trump, başkan olması durumunda Guantanamo Askeri Hapishanesi’ni kapatmayacağı sözünü verdi.

8 Kasım’da yapılacak olan başkanlık seçimlerinde Trump son haftalarda Demokrat Partili rakibi Hillary Clinton karşısında son haftalarda yapılan anketlere göre sürekli oy kaybediyordu. Siyasi uzmanlar Trump’ın, Müslümanlara yönelik aşağılayıcı ve ayrımcı söylemleri ile Clinton’a karşı toparlanma çabasında olduğu yorumunda bulunuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.