Trump, başkan yardımcısını yarın açıklıyor

Trump, başkan yardımcısını yarın açıklıyor

Cumhuriyetçi Parti’nin muhtemel başkan adayı Donald Trump, 8 Kasım başkanlık seçimleri için başkan yardımcısı adayını yarın açıklayacağını duyurdu.

Dün akşam saatlerinde Twitter hesabından başkan yardımcısı adayını açıklayacağını duyuran Trump, Manhattan’da düzenleyeceği basın toplantısı ile bunu kamuoyuna duyuracak.

Trump, Twitter hesabından, “Cuma günü saat 11:00 de Manhattan’da kimi başkan yardımcım seçeceğimi açıklayacağım. Detaylar için takip edin’’ diye yazdı.

TRUMP’IN MUHTEMEL BAŞKAN YARDIMCISI ADAYLARI

Trump’ın başkan yardımcılığı için öne çıkan isimler Indiana Valisi Mike Pence, eski Temsilciler Meclisi başkanı Newt Gingrich, New Jersey Valisi Chris Christie, Alabama Senatörü Jeff Sessions’ın ismi geçiyor. Ancak Trump’ın seçim kampanyasına destek veren Cumhuriyetçi Parti’nin eski başkan aday adaylarından emekli doktor Ben Carson, Trump’ın sürpriz yapabileceğini dile getirdi.

Trump’ın dün Indiana Valisi Pence’nin evinde başdanışmanı, damadı ile üç çocuğu ile birlikte yaptığı özel görüşme sonrası basında başkan yardımcılığı için Vali’nin olacağı yolunda spekülasyonlara yol açtı. Fakat henüz Trump’ın seçim kampanyasında Pence için bir teklif götürülüp götürülmediği konusunda açıklama yapılmadı.

CUMHURİYETÇİLERİN KURULTAYI PAZARTESİ GÜNÜ BAŞLIYOR

Cumhuriyetçi Parti, gelecek pazartesi günü Ohio eyaletinin Cleveland şehrinde kurultayı başlayacak. Kurultay’da Trump’ın başkan adaylığı oylanacak. Partinin yeterli çoğunluk olan 1283 delegesinin oyunu alması durumunda Trump, kurultayda Cumhuriyetçilerin resmen başkan adayı olarak ilan edilecek. Trump’ın partinin resmi başkan adayı ilan edilmesine kesin gözü ile bakılıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.