Trump başkan olması halinde Yellen’i görevden alacak

Trump başkan olması halinde Yellen’i görevden alacak

ABD’de başkanlık yarışında Cumhuriyetçi Parti’den aday olmasına kesin gözüyle bakılan Donald Trump, başkan olması halinde Amerikan Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen’i değiştireceğini söyledi.

CNBC televizyonuna açıklamalarda bulunan Trump, Yellen’in Cumhuriyetçi olmadığını belirterek, “Onun süresi dolduğunda, büyük olasılıkla değiştireceğim, bunun uygun olacağını düşünüyorum” dedi.

Yellen’in düşük faiz politikasına destek verdiğini açıklayan ünlü işadamı, ülkenin 19 trilyon dolar üzerindeki kamu borcunu düzenlemek için gerekli olduğunu savundu.

“Güçlü dolar konseptini seviyorum” diyen Trump, “Ama güçlü doların neden olacağı tahribat için şunu söyleyebilirim, Çin’de arkadaşlarımız var. Hepsinin tek yaptığı doları takip ediyorlar. Doların yükselmesini seviyorlar” diye konuştu.

Yüksek faizin ABD borçlarını artıracağını belirten Trump, borç kralı olduğunu ve borçlu olmayı sevdiğini söyledi. Trump, ancak bu durumun kırılgan olduğunu çok dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Trump, ABD Başkanı Barack Obama’nın sağlık reformu “Obamacare”i ise  “büyük felaket” olarak tanımlayarak, bu reformu değiştirmeyi planladığını kaydetti.

ABD BAŞKANI FED BAŞKANINI DİREK GÖREVDEN ALAMIYOR 

ABD Başkanı, normal olarak görev süresi Şubat 2018’de sona erecek olan Yellen’i direk görevden alamıyor.

Başkanın, Fed için aday göstereceği kişinin öncelikle Senato’da kabul edilmesi gerekiyor. Fed Başkanı, ancak yanlış politikalar takip etmesi halinde ve Fed’in kurallarına uymadığı takdirde görevinden alınabiliyor. ABD Başkanı, Fed Başkanı’nı izlediği politika nedeniyle görevden alamıyor.

Son yıllarda ABD başkanları, kendi partilerine yakın isimleri Fed’in başına getirmeye çalışıyor.

Fed, Trump’ın açıklamaları ile ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.