Trump anketlerde ilk kez Clinton’ın önünde

Trump anketlerde ilk kez Clinton’ın önünde

Cumhuriyetçi Parti’nin muhtemel başkan adayı Donald Trump ile Demokrat Partinin başkan aday adaylarından Hillary Clinton’ın 8 Kasım’da yapılacak seçimler için yapılan kamuoyu yoklamalarında kafa kafaya oldukları görüldü.

Cumhuriyetçi Parti’nin muhtemel adayı Trump bugüne kadar hep Clinton’ın gerisinde kalıyordu. RealClearPolitics’in (RCP) son anketinde ise %43,4 oy aldı. Demokrat Parti’nin aday adayı Clinton ise %43,2’de kaldı.

Washington Post (WP) ile ABC News’in ve NBC News ile Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin yaptıkları iki ankette hem Clinton hem de Trump seçmenin çoğunluğu için ‘‘yeterli uygunlukta’’ olmadığı dikkat çekerken, her iki partinin seçmeninin de mevcut adaylardan memnun olmadıkları dile getirildi.

WP ile ABC News’in ortaklaşa yaptıkları kamuoyu araştırmasında hem Trump hem de Clinton’ın başkan adaylığı için yeterli nitelikte olmadıklarını düşünen seçmen oranını yüzde 57 olarak belirledi.

NBC News ile WSJ gazetesinin anketinde seçmenin adaylardan memnuniyetsizliği Clinton için yüzde 54, Trump için ise yüzde 58 olarak dile getirildi.

TRUMP ARADAKİ FARKI KAPATTI

Emlak milyarderi Donald Trump’ın muhtemel rakibi eski ABD dışişleri bakanı Clinton ile arasındaki puan farkı giderek kapadığı görüldü. Mart ayında ABC News ile WP gazetesinin ortak kamuoyu araştırmasında seçmenin yüzde 11 oranında daha fazla Clinton’ı tercih ettiği görülürken dün açıklanan sonuçta farkın yüzde 2’e düştüğü görüldü. Clinton yüzde 46, Trump ise yüzde 44 olarak tespit edildi.

NBC News- WSJ’e göre ise ikili arasındaki puan farkı yüzde 3.  Bu ikilinin anketinde Clinton yüzde 46, Trump yüzde 43 olarak tespit edildi.

EN POPÜLER BAŞKAN ADAY ADAYI SANDERS

Demokrat Parti’nin başkan aday adayı Vermont bağımsız Senatörü Bernie Sanders her iki kamuoyu yoklamasında da seçmenden en fazla destek alarak yükselişini sürdürdü.

Delege sayısı bakımından rakibi Hillary Clinton’ın çok gerisinde olan ve kazanma ihtimali matematiksel olarak neredeyse imkansız olan Sanders, yapılan iki kamuoyu yoklamasında da en fazla beğenilen başkan aday adayı oldu. WP-ABC News anketinde Sanders’ı başkanlık için uygun görenlerin oranı yüzde 49, NBC News-WSJ’de ise yüzde 41 olarak oy aldığı görüldü.

Buna karşın Clinton’ın başkanlık için uygun görenlerin oranı yüzde 34, Trump ise yüzde 29 olarak belirlendi.

Trump ile Clinton değil de Sanders 8 Kasım günü yarışsa NBC News-WSJ anketinde Senatörün rakibine yüzde 15 puan fark atacağı dile getirildi. Ankete göre Sanders’a yüzde 54, Trump’a ise yüzde 39 oranında destek çıktı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.