Trump anketlerde Clinton’ı yakaladı

Trump anketlerde Clinton’ı yakaladı

Yaz mevsiminin son dönemi Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Donald Trump için oldukça iyi geçmişe benziyor.

Anketlerde bir ara Demokrat Partili rakibi Hillary Clinton’ın 8 puan arkasına düşen Trump son yapılan kamuoyu araştırmalarında farkı 2 puana kadar indirdi.

CNN/ORC tarafından yapılan son ankette Clinton %45 Trump ise %43 oy aldı. Liberateryen Parti adayı Gary Johnson yüzde 7 Çat Partisi adayı Jill Stein ise %2 oy oranında göründü.

Ağustos ayında Trump kampanya ekibinde büyük değişim yapmış, Cumhuriyetçi Partili önemli bazı isimler Clinton’a destek açıklamıştı. Fakat bunlara karşın Trump yine de anketlerde yükselmenin yolunu buldu.

Diğer yandan Demokrat Parti’ye kayıtlı seçmenlerin %92’si Clinton’ın arkasında, Cumhuriyetçi Parti’ye kayıtlı seçmenlerin %90’ı Trump’ın arkasında durduklarını belirtti. En ilginç sonuç ise bağımsızlardan geldi. Bir partiye üye olmayan seçmenlerin %49’u Trump’a, %29’u ise Clinton’a oy vereceğini açıkladı.

Anketlerde üçüncü bir aday %15 barajına ulaşamadığı için 28 Eylül’deki başkan adaylarının canlı tartışmasına katılamayacak gibi.

CNN araştırmanın 1-4 Eylül tarihleri arasında 1001 kişiyi arayarak yapıldığını, hata payının ise %3,5 olduğunu belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.