Texas Valisi, Obama’dan sınır güvenliği için yardım istedi

Texas Valisi, Obama’dan sınır güvenliği için yardım istedi

Texas eyaletinin Cumhuriyetçi Valisi Rick Perry, Başkan Barack Obama’dan güneybatı sınırında yaşanan insanlık krizinin aşılabilmesi için daha fazla güvenlik görevlisi göndermesini istedi.

Houston şehrinin ünlü gazetelerinden Houston Chronicle’da yer alan habere göre Rick Perry, çarşamba günü Barack Obama ile görüştükten sonra ABD Başkanı’ndan sınırda görevlendirilmek üzere daha fazla güvenlik gücü göndermesini istedi. Cumhuriyetçi Parti’nin karşı çıktığı bu uygulamaya Perry’den destek gelmesi parti içinde kaçak göçmenlerin girişini engelleme konusunda bir uyumsuzluk olduğunu ortaya koydu.

Güneybatı sınırında kaçak çocuk göçmenlerin oluşturduğu insani kriz, ABD siyasetinin de son günlerde en tartışmalı konularından biri. Başkan Obama, çocuk göçmenlerin sınırda yakalandıktan sonra hızlı bir şekilde sınırdışı edilmesini kolaylaştıracak Göçmenlik Reform paketinin bir an önce çıkmasını istiyordu. Obama, kaçak çocuk göçmenlerin ülkeye girişlerini zorlaştıracak önlem ve sınıdışı edilme sürecini hızlandırabilmek için Kongre’den 3.7 milyar dolarlık ek bütçe istemişti.

Texas Valisi Perry, Fox News’e verdiği demeçte de sınıra daha fazla ulusal muhafız gücü yerleştirilmesinin gerekliliğini vurguladı. Obama ise Perry’in bu isteğine olumlu yaklaştığını açıkladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.