Temsilciler Meclisi, hükümetin kapanmasını engelleyen tasarıyı kabul etti

Temsilciler Meclisi, hükümetin kapanmasını engelleyen tasarıyı kabul etti

ABD Temsilciler Meclisi, federal hükümetin kapanmasını engelleyecek tasarı konusunda anlaşmaya vardı.

Demokratlar ve Cumhuriyetçiler, 1,1 trilyon dolar büyüklüğündeki harcama tasarısı üzerinde anlaştı. İki parti üyeleri tarafından eleştirilen tasarı, 206’ya karşı 219 oyla kabul edildi. Tasarıya göre, eylül 2015’e kadar hükümet kurumlarının harcamaları karşılanmış oldu.

ABD Başkanı Barack Obama, tasarının geçmesi için Demokratların ‘evet’ oyu kullanmasını istemişti. Başkan Obama, tasarının Ebola hastalığı ve IŞİD ile mücadele için harcanacak bütçeyi de içerdiği gerekçesi ile kabul edilmesi çağrısında bulunmuştu. Demokrat Partililer ise tasarıda bazı maddelerin bankalara getirilmiş olan kısıtlamaları hafiflettiği ve siyasilere yüksek miktarda bağış yapılmasına imkan sağladığı gerekçesi ile karşı çıkıyor.

Cumhuriyetçiler ise Obama’nın göçmenlik yasası için kullandığı ‘idari yetkileri’ne karşı bir cevap verilmesi gerektiğini ifade ederek, tasarıyı eleştirdi. Tasarı, ayrıca İç Güvenlik Bakanlığı’nın 27 Şubat’a kadarki bütçe harcamalarının karşılanmasını da içeriyor. Tasarının, Demokratların çoğunlukta olduğu Senato’da da kabul edilmesi gerekiyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.