Temsilciler Meclisi Başkanı Ryan: Ben yokum

Temsilciler Meclisi Başkanı Ryan: Ben yokum

Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi Başkanı Paul Ryan, partisinin başkan adayı olacağı yönünde söylentilere açık cevap verdi. Ryan, ‘‘Ben yokum’’ dedi.

Önseçimlerde başkan aday adaylığı yarışan işadamı Donald Trump, Senatör Ted Cruz ve Vali John Kasich’in yeterli delege sayısına ulaşamayacağı ve dolayısıyla hiçbirinin kurultay öncesinde partinin başkan adaylığını elde edemeyeceğine kesin gözü ile bakılıyor. Halihazırda Cumhuriyetçi Parti başkan aday adaylarının Kasım’daki başkanlık seçimlerinde Demokrat Partili başkan adayına karşı üstünlük elde edemeyeceği düşünülüyor. GOP, özellikle Trump ile Cruz’un partinin genel eğilimini yansıtmamasından dolayı bu iki ismi ekarte etmek istediği artık saklanmayan bir gerçek.

GOP parti yönetimi yeterli delege sayısını elde edilememesini gerekçe gösterip Trump, Cruz ve Kasich’in yerine dışarıdan bir ismi kurultayda aday göstermeye gideceği ileri sürülüyor. GOP’un başkan adaylığı için listenin ilk sırasında da Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan’ın ismi geçiyordu. Bu iddialara cevap veren Ryan, ‘‘Partinin başkan adayı olmayı istemiyorum ve kabul de etmem’’ diye açık konuştu.

Temmuz ayında partisinin kurultaya gideceğini hatırlatan Ryan, “Mevcut başkan aday adayların eğer hiç biri kurultaya kadar yeterli delege sayısını elde edemez ise, ikinci tur seçimlerine gidilmeli. Ancak seçim başkan aday adaylığı için yarışanlar arasında olmalı’’ dedi.

Kendisi için bir plan yapılmamasını isteyen Ryan, başkan adaylığı için ‘‘Ben yokum’’ diyerek halihazırdaki işine devam edeceğini kaydetti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.