Teksas eyaleti mülteciler için Federal hükümeti mahkemeye verdi

Teksas eyaleti mülteciler için Federal hükümeti mahkemeye verdi

Teksas eyalet yönetimi Federal hükümeti mahkemeye verdi.

Teksas eyalet yönetiminin Federal hükümete karşı dava açmasına gerekçe ise Washington’un bu eyalette kabul edilecek Suriyeli mültecileri yerleştirmek için iskan açmayı planlaması.  

Dallas Morning News gazetesi haberine göre Federal hükümete karşı davayı eyaletin Başsavcısı (Adalet Bakanı) Ken Paxton açtı. Paxton, Federal hükümet ile birlikte Uluslararası Kurtarma Komitesi (International Rescue Committee-IRC) de dava etti.

IRC, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın sekiz Suriyeli mülteciyi Teksas’a yerleştirmesine yardımcı olmuştu. Kurum hakkında açılan dava için IRC, ‘‘Suriyeli mülteciler bugün Amerika’da kabul edilmesi gereken en öncelikli grup’’ diyerek bu insanları yaşadıkları gayri insani şartlara dikkat çekti.

Teksas yönetimi, Federal hükümet ile IRC’in kendileri ile yerleştirilmek istenen mülteciler hakkında yeterince istişare yapmadığından şikayetçi. Teksas halkının güvenliğini tehdit edebilme olasılığının gözardı edemeyeceklerini belirten eyalet yönetimi, mahkemeden geçici süre ile Suriyeli mültecilerin topraklarından yerleştirilme planını askıya almasını istiyor.

Paxton, eyaletlerinin en fazla mülteci kabul eden eyalet olduğunu ancak güvenlik endişesini gözardı edemeyeceklerini ifade etti. Paxton, Başkan Barack Obama’nın gelecek yıl için 10 bin Suriyeli mültecinin daha kabul edilerek ABD’ye yerleştirileceği açıklamasını hatırlatarak, insanların güvenlik zafiyeti oluşma ihtimalinden ciddi endişe duyduğunu savundu.

Paxton,  “Federal hükümet, kabul edeceği Suriyeli mülteciler hakkında ciddi güvenlik taraması yapmalı. ABD terörizmin yuvası olmamalı ve Teksaslıların hayatı tehlikeye atılmamalı’’ dedi. .

Paxton, davanın mültecilere karşı olmadığı yalnızca Teksasları koruma ve Federal hükümetin üzerine düşen görevi tam yerine getirilmesi için açıldığını savundu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.