Teksas eski valisi Perry başkan aday adayı oldu

Teksas eski valisi Perry başkan aday adayı oldu

Teksas eyaletinin eski valisi Rick Perry, 2016 başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’den aday adayı oldu.

Kişisel web sayfasından aday adaylığı konusunda ilk mesajlarını veren Perry, Amerikan rüyasını yeniden hayata geçirecek bir lidere ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Perry, kişisel web sitesindeki videolu mesajında, “Birçok başkan aday adayı var ve her biri de birçok konuda doğruları ifade ediyor. Kimileri sınır güvenliği, kimileri vergi, kimileri kamu harcamaları gibi ama asıl bizlerin ihtiyacı olan başkanın doğru bir iş yaptığını ortaya koymuş olmasıdır’’ dedi.

Perry, ABD’nin ülkeyi mavi ve kırmızı (Demokrat-Cumhuriyetçi) diye ayıran değil birleştiren bir lidere ihtiyaç olduğunu belirtti.

Perry, 2012 başkanlık seçimlerinde de mensubu olduğu partiden başkan aday adayı olmuştu. Perry’in ön seçimlerde yaptığı gaflar uzun süre tartışma konusu olmuştu. Perry’in 2012 başkanlık yarışında ‘‘Filistin diye bir millet yok’’ çıkışı unutulmazlar arasındaydı. Yine Perry’in sıkıntıya sokan bir gaffı da, bir tv tartışma programında üç bakanlığı kaldıracağını söylemiş bunların isimlerini sayarken üçüncüsünün ismini bir türlü hatırlayamayınca “oops bir dakika” (oops moment) demişti.

Teksas eyaletinin üç dönem valiliğini yapan Rick Perry, Cumhuriyetçi Parti içinde bilinen ve deneyimli bir siyasetçi. Ancak muhafazakar partinin başkan adaylığını kazanma ihtimali düşük olarak görülüyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.