Ted Cruz’dan beklenmeyen konuşma

Ted Cruz’dan beklenmeyen konuşma

Cumhuriyetçi Parti Kurultayı’nda son güne gelinirken Çarşamba akşamı Teksas Senatörü Ted Cruz’un konuşması gündeme damga vurdu.

Donald Trump’ın muhtemel aday olması nedeniyle parti içinde uzun zamandır var olan ayrılığın kurultay ile son bulması ve parti içinde bir birliktelik oluşması bekleniyordu. Ancak Cruz yaptığı konuşmada Trump’ı desteklediğini söylemeyip, “Vicdanınızın sesine göre oy verin” değince Trump taraftarları tarafından uzun süre yuhalandı. Cruz ancak Trump’ın sahne kenarında görünmesi üzerine salon sessizleşince konuşabildi.

Çoğu siyasi uzman Cruz ile Trump arasında başkan adaylığı yarışı sırasında yaşananların kişisel boyuta ulaştığı ve bu nedenle Teksas Senatörü’nün Trump’a destek vermediğini iddia ediyor.

Cruz da Teksaslı delegeler ile konuşurken babası ve eşine hakaret eden bir adayın desteklenmesini isteyemeyeceğini belirtti.

Donald Trump adaylık yarışı sırasında çoğu zaman Ted Cruz’u “Yalancı Ted” olarak tanımlamıştı.

Yaşanan olayların ardından bir açıklama yapan Trump ise Cruz’un konuşmasının içeriğini bildiğini ancak yine de ona konuşması için izin verdiğini belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.