Ted Cruz, kampanyasına üçüncü çeyrekte 12.2 milyon toplandı

Ted Cruz, kampanyasına üçüncü çeyrekte 12.2 milyon toplandı

Cumhuriyetçi Parti’den 2016 başkanlık seçimleri için aday adayı olan Teksas Senatörü Ted Cruz, üçüncü çeyrekte seçim kampanyası için 12.2 milyon dolar toplamayı başardı.

Üçüncü çeyrekte topladığı bağış miktarı ile siyasi uzmanların dikkatini çeken Cruz, bir anlamda sürprize de imza attı. Anketlere göre genelde 6 veya 7. sırada yer alan Cruz’un Cumhuriyetçi Parti içindeki önseçimden galip çıkmasına kimse fazla olasılık tanımıyor.

Cruz, yıl başından bu zamana seçim kampanyası için topladığı bağış miktarının toplamını da 26 milyon dolara ulaştırdı.

Başkan aday adayları arasında en muhafazakar isimlerin başında gelen Cruz, rakiplerinden Florida Senatörü Marco Rubio’ya da fark attı. Rubio aynı dönem içinde 6 milyon dolar bağış toplaya bildi. Aykırı fikirleri kendi partisi içinde dahi birçokları tarafından eleştirilen başkan aday adaylarından Kentucky Senatörü Rand Paul ise ancak 2.5 milyon dolar topladı.  

Son haftalarda tabandan destek oranı anketlere göre artan bir diğer başkan aday adayı Ben Carson ise üçüncü çeyrekte 20 milyon dolar toplamayı başardı. Evanjelikler arasında popülaritesi artış gösteren ünlü beyin cerrahı Doktor Carson, kamuoyu yoklamalarına göre de rakibi Donald Trump’ın ardından ikinci durumda.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.