Ted Cruz: ABD Başkanı olmak isteyenin Allah inancı olması şart

Ted Cruz: ABD Başkanı olmak isteyenin Allah inancı olması şart

Cumhuriyetçi Parti’nin (GOP) başkan aday adaylarından Teksas Senatörü Ted Cruz, ABD başkanı olmak isteyen birisinin Allah inancı olması ve günlük ibadetini de yapmasının şart olduğunu dile getirdi.

Iowa eyaletinde Din Özgürlüğü Ulusal Konferansı’nda konuşan Cruz, Hıristiyan dini ve Amerika ile dünyada gelişimi üzerine düşüncelerini dile getirdi. Bir rahibin gayler ile ilgili sert sözleri üzerine Cruz, Hz. İsa’ya ABD’nin kralı konumunda olan başkanın inanmasının çok önemli olduğunu ifade etti.  Cruz, “Herhangi bir başkan eğer her gün dizlerinin üzerine çöküp dua etmiyorsa o bu ülkenin başkomutanı olamaz’’ dedi.

Ted Cruz, Cumhuriyetçi Parti içinde en dindar isimlerin başında geliyor. Bu özelliğinden dolayı da Cruz, GOP içinde birçok Çay Partililerin gözde başkan aday adayı.

ABD 2016 başkanlık seçimleri kapsamında hemen hemen her dini toplantılara katılan ve burada yaptığı konuşmalarla muhafazakar parti tabanında destek arayan Cruz’un babası Rafael Cruz da evanjelik bir rahip.

Cruz, Başkan Barack Obama’nın eşcinsel evliliğe karşı gösterdiği olumlu yaklaşımını her platformda eleştirirken, Başkanı da ‘‘Kenyalı sosyalist’’ diye de tanımlıyor.

CUMHURİYETÇİ ADAYLARIN FARKLI İNANÇLARA SAYGISI TARTIŞMA KONUSU

Cruz, ABD Başkanı’nın Allah’a her gün dua eden biri olmasını savunurken bir başka Cumhuriyetçi başkan aday adayı Dr. Ben Carson da geçen aylarda Müslüman birisinin dini nedenle Amerika’da başkan olmayacağını savunmuştu. Carson’un bu çıkışına Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adaylarından yalnızca Senatör Rand Paul ile Jeb Bush karşı çıkmıştı.

ABD’de yüzde 3 oranında ateist olduğunu dile getiren bir kesim var. Yüzde 4 oranında da agnostik olarak kendisini tanımlayan bir nüfus sözkonusu. Pew şirketinin araştırmasına göre yine Amerika’da yüzde 23’lük bir kesimde herhangi bir dinin pratiğini yerine getirmediğini belirten kitle var.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.