Tavis Smiley: Obama döneminde siyahiler daha fazla zemin kaybetti

Tavis Smiley: Obama döneminde siyahiler daha fazla zemin kaybetti

Ünlü talk showcu, yazar ve politik aktivist Tavis Smiley,Başkan Barack Obama’yı sözünde durmama ve siyahilerin haklarını korumamakla eleştirdi.

Başkan Barack Obama’nın karşı siyah olmasından dolayı hak etmediği eleştirilere maruz kaldığını belirten Smiley, ‘‘Yıllar önce söylemiştim, Başkan’a aşırı ırkçı beyazlar tarafından saldırı yapılırsa savunurum diye ve çok haksız saldırılara da maruz kaldı.  Sevdiğini korur insan ama yanlış yaptığında da ona doğruyu söyler. Sadece Barack Obama olmasından değil onun aynı zamanda başkan da olmasından.’’ dedi.

Doğrunun kendi tekelinde olmadığı ve böyle bir iddiasının da bulunmadığını belirten Smiley, ‘‘Orada bir doğru var ve o doğruya giden bir yol var.  Ben her zaman doğru yolda olanım. Tek doğru benim doğrum demiyorum, ben en doğru bildiklerimi dile getiriyorum ki dostlarımı da yeri geldiğinde eleştiriyorum.’’ dedi.

Kendisinin Başkan Obama için çirkin sözler sarf eden hiçbir eleştirisinin olmadığını kaydeden Smiley, ancak Obama hükümeti ile birlikte siyahilerin daha fazla zemin kaybettiğini dile getirdi.

Bir basın kuruluşuna demeç veren Smiley şöyle konuştu; ‘‘Bizler otobüsün arkasında seyahat ettik. Her seçmenin isteklerini başkandan talep etme hakkı vardır… Bunu daha önce de dile getirmiştim ve bundan dolayı da mutlu değilim. Ben başkana öcü demiyor, hakaret etmiyorum ama kayıtlar ortada ve siyahlar Obama’nın başkanlığı döneminde ekonomik alanda olduğu gibi hemen her alanda zemin kaybetti.’’

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.