Suriye için Trump: Yaslanıp oturur ve ne olacağını izlerdim

Suriye için Trump: Yaslanıp oturur ve ne olacağını izlerdim

Cumhuriyetçi Parti’nin 2016 başkan aday adaylarından Donlad Trump, Rusların Suriye’de hava operasyonu için ilginç yaklaşımda bulundu.

Trump, ABD’nin Rusya’nın hava opersyonu için bir şey yapmaması sadece yaslanıp oturarak olanları izlemesini tavsiye etti.  

ABC televizyonunda yayınlayanan “This Week” (Bu Hafta) haber programına katılan Trump, ABD’nin uçuşa yasak bölge gibi Suriye’nin iç işlerine müdahil olacak eylemlerden uzak durması gerektiğini savundu.

Demokrat Parti’nin 2016 başkanlık seçimlerinde favori aday adayı olan Hillary Clinton’da geçtiğimiz günlerde ABD’nin Suriye’de uçuşa yasak bölge gibi bir eyleme girmemesi gerektiğini savunmuştu.  

Ünlü emlak milyarderi Trump, “Bu konuda ne mi yapmak isterdim (Suriye’de Rusya’nın hava operasyonuna ilişkin) yaslanıp oturur ve olanları izlerdim’’ dedi. Daha sonra Trump, Sovyetler Birliği’nin Afganistan’da mücahidlere karşı kaybettiği savaşı Suriye’de muhaliflere karşı da yine kaybedeceğini savundu.

Rusya’nın Suriye’de hava operasyonları yapmasını eleştiren Trump, “Şimdi kalkmışlar Suriye’nin içindeler. Orada bir sürü tuzak ve bir sürü sorun var. IŞİD’e karşı hava operasyonu yaptıklarını duyduğumda, ‘Harika bırakın yapsınlar’ dedim’’ diye konuştu.  

TRUMP, MÜTLECİLER İÇİN DE AĞIR KONUŞTU

Avrupa’ya binlerce başta Suriyeli olmak üzere farklı ülkelerden mülteci akınlarını nasıl değerlendirdiği sorusuna Trump, gelenlerin güçlü, kuvvetli erkekler olduğuna işaret etti. Programın yapımcısı George Stephanopoulos, mültecilerin yarısının çocuk olduğunu hatırlatması üzerine Trump, “Nereden geldiklerini bilmiyoruz, kim olduklarını bilmiyoruz. Onlar IŞİD’de olabilir. Truva Atı’da olabilir’’ şeklinde düşüncelerini aktardı.

”ORTADOĞU’NUN İSTİKRARINI BİZ BOZDUK”

Ortadoğu’da sorunların bu denli artmasının nedeni olarak ABD’yi sorumlu gösteren Trump, “Ortadoğu’nun bu kadar berbatlaşmasına, Irak’ı parçalamak neden oldu ve biz  Ortadoğu’nun istikrarını bozduk” diye konuştu.

NBC televizyonuna da Pazar günü konuk olan Donald Trump, Ortadoğu’da istikrarı tam olarak temin edemese de Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed’in görevinde güçlü şekilde kalmasının daha faydalı olacağını savundu.

”SADDAM, KADDAFİ GÖREVDE KALSA DAHA İYİ OLURDU”

Trump, Irak’ta Saddam Hüseyin’in Libya’da Muammer Kaddafi’nin görevlerinde kalmış olsalardı eğer bölgenin bugünden daha kalkınmış olacağını kaydetti.  Trump, “Elbette daha iyi olurdu (Saddam ve Kaddafi’nin yıkılmamaları durumunda), Libya diye bir ülke bile ortada kalmadı. Irak’ta bir çekişme yok yalnızca  felaket var’’ dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.