Siyahilerle ilgili çıkışı Demokratik partideki şansını zora soktu

Siyahilerle ilgili çıkışı Demokratik partideki şansını zora soktu

Demokrat Parti’nin başkan aday adaylarından Bernie Sanders, Siyahilerin kurduğu dernek ile ilgili yaptığı açıklama başına dert açmaya devam ediyor.

Sanders, ‘Black Lives Matter’ adlı sivil toplum kuruluşu için “problem” diyen ve sorunları çözecek bir kuruluş da olmadığını savunan Sanders, geçen haftasonu Washington eyaletindeki seçim kampanyası etkinliği bazı siyahiler tarafından basılmış ve programını iptal etmek zorunda kalmıştı.

73 yaşındaki Vermont Senatörü Sanders, Demokratik Parti içindeki başkanlık yarışında eski dışişleri bakanı Hillary Clinton’ından sonra en popüler olan isim. Ancak siyahiler ile yaşadığı sorun Sanders’in işçi ve orta sınıf için sunmuş olduğu daha eşitlikçi ekonomik planlarına gölge düşüreceği tahmin ediliyor.

Demokrat Parti içndeki 6 başkan aday adayından birisi olan Sanders, sosyalist politikaları gündeme geliyor.

Demokrat Parti’nin siyasi strateji uzmanlarından Cornell Belcher, Sanders’ın parti içindeki yarışı kazanabilmesi için bu sorunu çözmesinin şart olduğunu savunuyor. Belcher, “İşin doğrusu siyahileri karşısına alan bir adayın Demokrat Parti içindeki ön seçimi kazanması çok olası değil. Eğer siyahilerin desteğini alamazsa bir aday adayı South Carolina, North Carolina, Georgia, Louisiana ve Mississippi gibi eyaletlerde kazanma şansı hiç yok” dedi.

Silahsız siyahilerin polisler tarafından haksız yere öldürülmesine karşı kurulan Black Lives Matter adlı dernek, bugüne kadar Seattle dahil Sanders’ın iki seçim programının iptal edilmesini başardı. Sanders, siyahilerde kendisine karşı artan tepkiye karşın attığı twitte “Bizim isteğimiz, genç siyahi erkek ve kızların birarada yanlışlıkla tutuklanma korkusundan, şiddette maruz kalmaktan ya da öldürülmekten uzak yaşamaları” diye yazdı.  

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.