Senatör ve başkan aday adayı Rand Paul; Partimizin şahin kanadı IŞİD’in sebebi

Senatör ve başkan aday adayı Rand Paul; Partimizin şahin kanadı IŞİD’in sebebi

Cumhuriyetçi Partili Senatör ve başkan aday adayı Rand Paul, IŞİD’in var olmasına neden olan etkenin mensubu bulunduğu partisindeki şahin kanadın olduğunu dile getirdi.

Senatör Paul, IŞİD’in varlığının ve giderek güçlenmesine yol açan etkenin Cumhuriyetçi Parti içindeki şahin kanadın bölgeye “gelişi güzel” sevk ettiği silahlardan kaynaklandığını ifade etti. Paul, kendisini geçtiğimiz günlerde eleştiren partili meslektaşı Senatör Lindsey Graham’a göndermede bulundu. Graham, Paul gibilerin politikaları nedeniyle IŞİD’in Ortadoğu’da yayıldığını savunmuştu. Graham’ın sözlerine atıf yapan Paul şöyle konuştu; “Ben bunun tam tersini söyleyeceğim. IŞİD’in var olması ve giderek güçlenmesine neden olan partimizin içindeki şahin kanadın gelişi güzel bölgeye gönderdiği silahlardır. Bu silahların çoğunu da IŞİD ele geçirmiştir. Aynı şahinler Esed’in (Beşşar Esed) bombalanmasını istiyor. Bu da IŞİD’in işini daha da kolay kılacaktır. Bu insanlar onları (IŞİD’i) var edenlerdir.”

MSNBC televizyonuna konuşan Paul şöyle konuştu; “Aynı şahinler Hillary Clinton’ın Libya’da desteklediği savaşı çok sevdi ve destekledi. Hatta daha da fazlasını istediler. Onlar (şahinler) daha fazla devletlerin yıkılmasını ve daha fazla felaket arzu ediyor. Irak devleti çökmüş durumda ve İran’ın derebeyliği.’’

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.