Senatör Rubio seçim kampanyası için 12.9 milyon dolar topladı

Senatör Rubio seçim kampanyası için 12.9 milyon dolar topladı

Cumhuriyetçi Parti’nin başkanlık aday adaylığı yarışında popüler isimlerden olan Florida Senatörü Marco Rubio seçim kampanyası için yılın ikinci çeyreğinde 12 milyon 900 bin dolar topladı.

Başkan aday adaylığı seçim çalışması için Rubio’ya Senato’dan 862 bin dolar aktarıldığı ve bu miktarın 12 milyon 900 bin doların içinde olduğu kaydedildi.

Genç senatörün seçim kampanyasına bağışta bulunanlar Cumhuriyetçi Parti’nin büyük destekçileri olduğu görüldü. Kumarhaneler kralı olarak bilinen Sheldon Adelson’un yanı sıra Texas Rangers Amerikan futbol takımının eski sahibi Thomas Hicks, lüks araba galerileri sahibi Norman Braman ile emlak milyarderi Harlan Crow’un isimleri dikkat çekiyor.

Federal Seçim Komisyonu’nun açıkladığı bilgilere göre Rubio’nun seçim kampanyasına 200 dolar ve daha az para yardımının toplamı 2 milyon 30 bin dolar.

Rubio’nun bugüne kadar seçim kampanyası için 3 milyon 80 bin dolar harcama yaptığı ve elinde bugün itibariyle 9 milyon 860 bin dolar nakit bulunduğu bilgisi de verildi.

2016 yılının Kasım ayında yapılacak olan başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adaylığı konusunda Rubio’nun adı en iddialı isimlerden birisi olarak eski Florida Valisi Jeb Bush ile birlikte anılıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.