Senatör McCaskill: Ferguson’da şehir polisi geri çekiliyor

Senatör McCaskill: Ferguson’da şehir polisi geri çekiliyor

Silahsız bir siyahi gencin polis tarafından öldürülmesinin ardından Missouri eyaletinin St. Louis şehri Ferguson semtinde yaşanan protesto gösterilerinin dördüncü gününde de devam etmesi üzerine eyalet Valisi Jay Nixon, şehir polisinin bölgeden çekileceğini söyledi.

Vali’nin aldığı kararı kamuoyuna duyuran Demokrat Partili Senatör Claire McCaskill, ayrıca Nixon’ın Ferguson’a giderek kilisede gözaltına alınanlar ve toplumun önde gelen isimleriyle görüşeceğini dile getirdi. Senatör McCaskill, ‘‘Benim anladığım kadarıyla olayı vilayet polisi inceleyecek.’’ dedi.

Sorunun çözümü adına bölgeden polisin çekilmesi gerektiğini savunan McCaskill, ‘‘Polis müdahalesi çözümün bir parçası olmanın aksine sorunun bir parçası haline gelmiştir. Herkesin derin bir nefes alarak olaylara soğukkanlı yaklaşmalı. Protestoya katılanların çoğunluğu anayasal bir haklarını kullanmakta. Bu insanların güvenliğinin sağlanması da yöneticilerin görevi.’’ dedi.

Geçtiğimiz cumartesi günü polis tarafından silahsız olduğu halde öldürülen 18 yaşındaki Michael Brown cinayetini St. Louis polis departmanı tarafından soruşturuluyordu. Polisin nasıl Brown’u öldürüdüğüne diar henüz detaylı bir bilgi yok. Kimilerine göre Brown’ın polis memurunu yaralaması veya saldırması üzerine memurun da silahını çekerek ateşlediği ifade ediliyor. Polisin silahsız olduğu halde Brown’ı öldürmesi Ferguson’da yaşayan ve çoğunluğunu Afro-Amerikalıların oluşturduğu portestocuların öfkesine yol açtı. Pazar gecesi başlayan protesto gösterilerinde polisin sert müdahalesi de kızgın kalabalığın öfkesinin artmasında etkin olduğu ifade ediliyor. Yaşananlara tepki gösteren St. Louis Merkez Baptist Kilisesi Rahibi Robert Scott, ‘‘Irak, Beyrut, İsrail, Gazze gibi görülmemeli şehrimiz.’’ diyerek tarafları sükunete çağırdı.

Ferguson’da devam eden olaylarda bugüne kadar 16 gösterici gözaltına alınırken 2 polis de yaralandı. Gözaltına alınanlar arasında iki gazetecinin de olması dikkat çekti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.