Senatör McCain: Mısır’a yapılan yardımlar askıya alınmalı

Senatör McCain: Mısır’a yapılan yardımlar askıya alınmalı

ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin lider ismi Senatör John McCain, Mısır’a yapılan finansal yardımların askıya alınması gerektiğini söyledi.

 

Senato Dış ilişkiler Komitesi Üyesi olan McCain’in açıklamaları ABD basınında geniş yer buldu. ABD’nin geçmişte yapılan hatalardan ders alması gerektiğini ifade eden McCain, demokratik yollardan seçilen hükümetlerin askeri kuvvetler tarafından görevden alınmasına tepkisiz kalınmaması gerektiğini söyledi. McCain, “Özgürce seçilmiş bir hükümetin görevden alınmasını deteklemek suretiyle tarihimizde başka dönemlerde yaptığımız hataları tekrar edemeyiz.” şeklinde konuştu.

 

Mısır’da ordu darbe yaptıktan sonra yeni anayasa çalışmalarının ertelenmesine karar vermişti. Bu konuya da değinen McCain, Washington yönetiminin Mısır ordusundan bir an önce yeni bir seçim ve anayasa çalışmaları için tarih belirlemesi talebinde bulunması gerektiğini söyledi.

 

ABD Mısır’a 1979 yılından itibaren finansal yardım sağlıyor. Mısır yıllık 1,5 Milyar Dolar yardım ile ABD’den en çok maddi destek alan ülkelerden biri. Ülkeye giden yardımların yaklaşık 1,3 Milyar Dolarlık kısmı Mısır ordusunun eline geçiyor.

 

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.