Senatör Graham’dan Trump ve Cruz’a ağır eleştiri

Senatör Graham’dan Trump ve Cruz’a ağır eleştiri

Cumhuriyetçi Parti’nin South Carolina Senatörü Lindsey Graham, muhafazakar partinin başkan adaylığını Donald Trump ya da Ted Cruz’un kazanması durumunda bunun parti adına vurularak ya da zehirle ölümü anlamına geleceğini söyledi.

Cumhuriyetçi Parti içindeki önseçim yarışında anketlere göre ilk iki sırada bulunan emlak milyarderi Donaldr Trump ile Teksas Senatörü Ted Cruz’a partinin önemli isimlerinden olan Senatör Graham’dan sert eleştiri geldi. Geçen aylarda başkan aday adaylığı yarışından ayrılan Graham, eski rakipleri olan Trump ile Cruz’un kazanması durumunda Cumhuriyetçi Parti’nin 2016 başkanlık seçimini kaybedeceği anlamına geldiğini söyledi.

“Bu seçimi bize kaybettirecek olan azınlıklarla, genç hanımefendilerle koalisyon kuramayarak partinin büyümesine engel olmak olacaktır” diyen Graham daha sonra şöyle devam etti;  “Trump ya da Cruz eğer başkan adayı olursa ki, ikisi de aynı neticeye götürür. Yani ha vurularak ha zehirle ölüm arasındaki önemsiz fark gibidir” dedi.

Kongre’de gazetecilere konuşan Graham, yalnızca Trump veya Cruz değil bugün parti içinde her kim göçmen karşıtı politika güderse bu Cumhuriyetçi Parti’nin Demokratlar karşısında kaybı anlamına geleceğini söyledi.

Trump’ın hem iç siyaset hem de dış politika ile ilgili ileri sürdüğü çözüm önerilerini “saçmalık” diye eleştiren Graham, “Trump’ın savunduğu yurt içi ve dış politikası saçmalık.  Ted Cruz’un ideolojik olarak kötü bir ünü var, ne zaman bir sorun çözüme kavuşsa kendisini sorunu çözen kişi olarak gösteriyor” dedi.

Graham, Trump’ın kaçak göçmen, Cruz’un ise kürtaj karşıtı politikalarını eleştirdi. Graham, “Bu ikisinden hangisi başkan adayı olursa dürüstçe söylemek gerekirse kaybetmemiz normaldir” diye konuştu.

Senatör Graham, geçen haftalarda Cumhuriyetçi Parti başkan aday adaylığı yarışında Florida eski valisi Jeb Bush’u desteklediğini açıklamıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.