Senatör Cruz, başkanlık için yarın aday adayılığını açıklayacak

Senatör Cruz, başkanlık için yarın aday adayılığını açıklayacak

Cumhuriyetçi Parti içinde muhafazakar kanadın en önde ismi olan Texas Senatörü Ted Cruz’un yarın 2016 başkanlık seçimleri için partisinden aday adaylığını açıklayacağı belirtildi.

Virginia eyaletinde bulunan Liberty Üniversitesi’nde yarın yapacağı konuşmada aday adaylığını resmen açıklayacağı belirtilen Cruz’un parti içinde var olan muhafazakar-modern ayrışmasını daha da arttırcağı ileri sürülüyor. ABD siyasetinde Cruz’un tarih yazıp yazamayacağı için henüz yorum yapmanın çok erken olduğu görüşünde olan siyasi uzmanlar, Çay Partisi adayı olarak gördükleri Senatöre başkanlık yarışında fazla şans tanımıyor.

Arizona Senatörü partili meslektaşı John McCain, Ted Cruz için ‘‘çılğın kuş’’ diye tarif ederken, aday adaylığı için ‘‘uyugun bir isim’’ dedi.

Cruz, aday adaylığı açıklaması durumunda bu 2016 başkanlık seçimleri için adaylığını resmen açıklayan ilk isim olacak. Cumhuriyetçi Parti içinde muhafazakar kanadı temsil eden Çay Partililerin gözdesi olan Ted Cruz’un aday adaylığı birçok partiliyi endişelendiriyor. Zira 2010 ara seçimlerinden sonra Cumhuriyetçiler içinde oldukça güçlenen Çay Partililerin, merkez seçmene hitap etmediği görüşü hakim. Ancak Çay Partilileri Cumhuriyetçiler içinde daha çok orta ve üst sınıf  kesim desteklediği için Cruz’un seçim kampanyası için maddi sıkıntı çekmeyeceği de tahmin ediliyor.

Cruz dışında partide aday adaylığı için nabız yoklayanlardan bir başka isimde South Carolina Senatörü Lindsay Graham. Graham’ın aday adayı olmasını nasıl değerlendirdiği sorusuna Cruz, ‘‘Senato’daki Silah Komitesi üyesi ve aday olmaya yetkin bir isim. Biz arkadaşız, adaylık için çok iyi birisi’’ dedi.

Başkan Barack Obama’ya sert muhalefeti ile bilinen, küresel ısınmaya karşı muhalif olan Cruz’a partisinden muhtemel rakip olacak isimler Florida eski valisi Jeb Bush, Wisconsin Valisi Scott Walker, Kentucky Senatörü Rand Paul, Florida Senatörü Marco Rubio ve düşük ihtimalde olsa New Jersey Valisi Chris Christie.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.