Senato’da Erdoğan sorunu

Senato’da Erdoğan sorunu

ABD’nin’ Ankara’ya atanacak yeni büyükelçisi John Bass, yeni görev yerine atanması için Amerikan Senatosu’nda düzenlenen onay toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın otoriter bir eğilimde olup olmadığı sorusunu ‘bu yönde bir kayma var, evet’ diye yanıtladı.

Senatör McCain tarafından kendisine yöneltilen açık ve direk sorulara yanıt vermekten kaçınan John Bass, McCain’in, ‘sorulara kesin ve açık yanıt vermemesi durumunda Ankara Büyükelçiliği görevini veto edeceği’ yönündeki uyarısından sonra, Başbakan Erdoğan’a ilişkin soruyu yanıtladı. Görevi bu ay sona erecek ABD’nin Ankara Büyükelçisi Frank Ricciardone’nin yerine ABD Başkanı Barack Obama tarafından aday gösterilen John Bass’in ABD Senatosu’ndaki onay oturumunda Senatör MacCain, Bass’a “Sosyal medyayı, YouTube’u, Twitter’i baskı alan, medya özgürlüğü üzerindeki kısıtlamalara dönük attığı adımlar, davranışlar otoriterliğe doğru kayıyor mu?” sorusunu yanıtlamak yerine,  ABD Türkiye ilişkilerinin nasıl olması gerektiğini anlatmaya başladı.

SORUYU TEKRARLADI

Sorusuna yanıt  alamayınca araya giren McCain, ‘evet’ yada ‘hayır’ yanıtı istiyorum. Sorumu yanıtlamayrak  adaylığınızı tehlikeye atıyorsunuz. Bu çok basit bir soru. Sosyal medya üzerindeki baskıların, daha güçlü bir cumhurbaşkanlığı için Anayasa’yı değiştirme niyetinin otoriterliğe doğru bir kayma olduğuna inanıyor musunuz?” diyerek sorusunu yineledi. ABD senatosundaki onay oturumda Yeni Ankara Büyükelçisi John Bass, soruya ‘Bu yönde bir kayma var, evet’ yanıtı verdi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.