Seçime günler kala Bloomberg’ten Obama’ya destek açıklaması

Seçime günler kala Bloomberg’ten Obama’ya destek açıklaması

New York şehri Valisi Michael Bloomberg, yaptığı sürpriz açıklamayla Başkan Barack Obama’nın ikinci başkanlık dönemini desteklediğini açıkladı.

Vali Bloomberg, perşembe günü yayınlanan köşe yazısında Başkan Barack Obama’nın iklim değişikliği konusundaki açıklamalarına vurguda bulunarak, Sandy süper kasırgasından ve bu krize Başkan’ın yaklaşımını izledikten sonra fikrini değiştirdiğini ve Obama’yı desteklediğini söyledi.

 Obama’nın karbon tüketimini azaltma konusunda belirgin adımlar attığını belirten New York Valisi Bloomberg, Cumhuriyetçi Parti adayı Mitt Romney’nin ise Massachusetts valisi iken karbon tüketimi ile ilgili vaatlerinden geri döndüğünü söyledi. “İklim dengemiz değişiyor.” diyerek önemli bir olguyu ön plana çıkartan vali, Bloomberg News’deki yazısında ayrıca “Ve Sandy süper kasırgası da dahil olmak üzere dünya genelinde yaşanan afetlerin bu dengesizliğin artması sonucu olup olmadığının bilinmemesine rağmen barındırdığı riskten dolayı iklim değişikliği tüm Amerikan başkanları tarafından acilen harekete geçilmesi gereken bir konudur.” diye yazdı. Romney ile başa baş bir mücadele yürüten Başkan Barack Obama’ya Micheal Bloomberg’in desteği önümüzdeki salı günü yapılacak seçimlerden sadece 5 gün önce geldi.
  Demokrat olmasına rağmen 2001 yılındaki valilik seçimlerine Cumhuriyetçi Parti’den katılmaya karar veren Bloomberg, 2007 yılında bu partiden de ayrılarak bağımsız olduğunu açıklamıştı.
  Bloomberg yazısında, Obama’nın ‘göçmenlik, yasadışı silahlanma, vergi reformu, istihdam üretme ve borçları azaltma’ gibi konularda hayal kırıklığına neden olduğunu ve ülkeyi ‘paylaşılmış fedakarlık’ merkezi etrafında birleştiremediğini belirtse de Obama’nın bir çok konuda kendisine Romney’den daha olumlu gözüktüğünü belirtti. Romney’nin fikirlerindeki değişikliklerin rahatsız edici olduğunu da söyleyen Bloomberg, kendi çıkarttığı sağlık reformunun çok benzeri bir reformu sırf politik hesaplardan dolayı yalanlamış olmasının da doğru olmadığını kaydetti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.