Sarah Palin kimi destekleyeceğini açıkladı

Sarah Palin kimi destekleyeceğini açıkladı

Alaska eski valisi, 2008 yılında Başkan Yardımcılığı için yarışan Sarah Palin’in Cumhuriyetçi Parti’nin önde giden başkan aday adayı Donald Trump’ı destekleyeceği öğrenildi.

Tea Parti’ye yakınlığı ile bilinen ayrıca kökten Cumhuriyetçilerin oldukça sevdiği bir isim olan Palin’in desteği akşam saatlerinde New York Times tarafından öğrenildi.

Donald Trump daha önce Iowa’da Salı akşamı çok büyük bir sürprizinin olacağını açıklamıştı. Bunun üzerine Trump’ın Sarah Palin’in desteğini alıp almadığı sorusu gündeme gelmişti.

Cumhuriyetçi Parti’nin diğer başkan aday adayı olan Ted Cruz 2008 yılında Palin’e destek vermişti. Bugün de Palin’in Trump’a desteğini açıklamasının kendisi için yıkıcı olacağını dile getirmişti.

Palin’in, “Donald Trump’ı başkanlık için desteklemekten onur duyuyorum” dediği öğrenildi.

Trump da bunun üzerine, “Sarah’ın desteğinden onur duydum. O arkadaşım ve büyük saygı duyduğum, oldukça kaliteli bir insan. Bana verdiği destekten dolayı gurur duyuyorum” dedi.

Palin’in desteğini açıklamasının ardından evangelist oyların da Trump’a gitmesi kuvvetle muhtemel gözüküyor.

Gün içinde Palin kızının yazdığı bir blogu tweetlemişti. Palin’in kızının yazısının başlığı, “İnsanlar bu yüzden mi Cruz’u sevmiyor” idi. Yazıda Cruz’un yanar döner biri olduğu iddia ediliyor ve Palin’in onca desteğine karşı bir anda eski valiyi karşısına aldığı iddia ediliyordu.

Cruz Palin’in Trump’ı destekleyeceği iddialarının artması üzerine New Hampshire’da bir açıklama yapmış ve, “Sarah inanılmaz bir insan. Onun arkadaşlığı ve desteği olmasaydı Senato yarışını kazanamazdım. 2016 için kimin destekleyeceği önemli değil. Her zaman onun büyük bir hayranı olacağım” demişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.