Sanders, Wisconsin’i de kazandı, Clinton cephesinde işler karıştı

Sanders, Wisconsin’i de kazandı, Clinton cephesinde işler karıştı

Demokrat Parti başkan adaylığı için yarışan Vermont Senatörü Bernie Sanders, Wisconsin önseçimini kazandı.

ABD 2016 başkanlık seçimleri için Demokrat Parti’den başkan aday adayı olan Senatör Sanders, güçlü rakibi ve eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’a karşı yarışıyor. Sanders oyların yüzde 56.5’ini alırken, Clinton yüzde 41 seviyesinde kaldı.

Sanders, son iki hafta içinde yedi eyalette yapılan önseçimlerin altısını kazanarak büyük bir başarı elde etti. Sanders’a parti tabanında giderek artan destek Clinton cephesinde hesapları karıştırdı.

1 Mart’ta yapılan Süper Salı (11 eyalette aynı günde yapıldığı için bu ad veriliyor) önseçimlerinde büyük başarı elde eden Clinton için siyasi uzmanlar liberal partinin kesin favorisi olarak değerlendiriyordu. Ancak Süper Salı sonrasında yapılan önseçimlerde önce toparlanan ardından da Clinton’a fark atarak önseçim kazanan Sanders, New York’ta yapılacak önseçim öncesi büyük moral depoladı.

Clinton son 7 eyalet yapılan önseçimlerde yalnızca Arizona’da üstün gelmişti. Sanders, Utah, Wyoming, Washington, Alaska ile Hawaii de zafer elde etmişti. Sanders, Wisconsin’de de kazanarak 19 Nisan’da yapılacak olan New York önseçimi için büyük moral elde etti.

New York, delege sayısı bakımından California’dan sonra ikinci en büyük eyalet olması nedeniyle kritik öneme sahip.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.