Sanders: Trump’ı durdurmak için Clinton’a oy vereceğim

Sanders: Trump’ı durdurmak için Clinton’a oy vereceğim

Demokrat Parti’den başkan adayı olma ihtimali artık bulunmayan Vermont Senatörü Bernie Sanders katıldığı bir programda rakibi Hillary Clinton’a Kasım ayındaki başkanlık seçiminde oy vereceğini açıkladı.

MSNBC’de bu sabah yayınlanan “Morning Joe” programına katılan Sanders Kasım ayındaki seçimlerde Cumhuriyetçi Parti’nin muhtemel başkan adayı Donald Trump’ı durdurmak için Clinton’a oy vereceğini söyledi.

Sanders’a Temmuz ayında yapılacak Demokrat Parti Kurultayı’na kadar neden kampanyasını sürdürmeyi istediği sorulunca, “Bu kampanya bir basket maçı değil ki kazandın ya da kaybettin densin. Partinin başkan adayı olmak için yeterli oyum olmadığını biliyorum. Bunu sen de biliyorsun. İkimizin de matematiği iyi” dedi.

Vermont Senatörü henüz Clinton’ı destekleyeceğini açıklamasa da ona oy vereceğini belirtti.

Sanders Clinton’u desteklemek istediğini ancak onun nelere karşı duracağını belirtmeden bunu yapamayacağını da sözlerine ekledi. Bernie Sanders Clinton’ın son dönemde kendi seçim vaatlerine benzer açıklamalar yapmasını da olumlu bir durum olarak gördüğünü ifade etti.

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılma kararına ise, “Dünyaya barış getirmek isteyen bir projeden kopuş olmasına üzüldüm. Ancak öte yandan global ekonominin herkesin yararına çalışmadığı da bir gerçek. ABD’de de herkesin yararına çalışmıyor, İngiltere’de de” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.