Sanders, sağlığı ile ilgili doktor raporunu açıklayacak

Sanders, sağlığı ile ilgili doktor raporunu açıklayacak

Demokrat Parti’nin başkan aday adaylarından olan Vermont Senatörü Bernie Sanders, sağlığı ile ilgili kamuoyunda çıkan spekülasyonlara son vermek için doktor raporunu açıklayacağı söyledi.

Demokrat Parti başkan adaylığı yarışında beklentilerin üzerinde başarı elde eden ve her geçen hafta rakibi eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton karşısında daha da iddialı duruma gelen Sanders, sağlığı hakkında ileri sürülen iddiaları bitirebilmek için doktor raporunu açıklayacak.

Sanders’ın seçim ofisinden yapılan açıklamada Vermont Senatörü’nn sağlık durumunn son derece iyi olduğu vurgulandı.

Hillary Clinton’a destek veren super PAC’in ortaya attığı iddia geçen günlerde Politico adlı web sitesinde gündeme gelmiş ve 74 yaşındaki Sanders’ın sağlık sorunları olduğu ileri sürülmüştü. Bunun üzerine Clinton’ın seçim kampanyası da Sanders’a seslenerek sağlığı ile ilgili raporu kamuoyu ile paylaşmasını istemişti.

Sanders’ın seçim kampanyası Müdürü Jeff Weaver, ABC News’a yaptığı açıklamada, ‘‘Elbette açıklarız’’ dedi.

Sanders’ın sağlık durumunun son derece iyi olduğunu savunan Weaver, başkan aday adayının Kongre’de düzenli olarak doktora göründüğünü dile getirdi.

Politico siyasi haber portalı cumartesi günü Clinton taraftarı ‘Correct the Record PAC’in Sanders’ın sağlığı ile ilgili iddiaları haberleştirmişti. Clinton destekçisi süper PAC, Sanders’ın 1 Şubat’ta yapılacak olan Iowa önseçiminden önce sağlık rapounu kamuoyu ile paylaşmasını istemişti.

Clinton geçen yaz döneminde sağlık raporunu açıklamış ve doktorunun 68 yaşındaki başkan aday adayı için, ‘‘Fiziksel kondisyonu son derece yerinde ve ABD başkanlığı için sağlığı yerinde’’ ifadeleri yer almıştı.

”ALÇAKÇA VE VAHİM BİR SALDIRI”

Sanders’ın sağlığı ile ilgili kamuoyunda şüphe uyandırılmaya çalışıldığını belirten seçim kampanya ofisi, Sanders’a destek veren seçmenlere elektronik posta yolu ile başkan aday adayının son derece sağlıklı olduğu mesajı gönderildi. Seçim ofisi Sanders’ın sağlığına yönelik iddiaları ise, ‘‘düşünemeyeceğimiz kadar alçakça ve vahim bir saldırı’’ diye sert tepki verdi.

Sanders’ın seçim ofisinden yapılan sert cevaba Clinton’ın seçim kampanya Başkanı John Podesta’dan geldi. Podesta Twitter hesabından, ‘‘Sakin ol’’ dedi ve sonrasında da, ‘‘Bizim mücadelemiz kimin daha iyi başkan olacağına yönelik, yoksa kimin daha fiziksel uygunluk testi yapmıyoruz’’ diye yazdı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.