Sanders: Parti içinden çekilmem için zerre kadar baskı yok

Sanders: Parti içinden çekilmem için zerre kadar baskı yok

Demokrat Parti başkan aday adaylarından Vermont Senatörü Bernie Sanders, rakibi Hillary Clinton’a karşı yarışı kuvvetle muhtemel kaybetmesine karşı sürdürmesine yönelik eleştirilere cevap verdi.

Sanders, bazı çevrelerin kendisinin seçim kampanyasını sonlandırması yönünde eleştirilerde bulunduğunu belirterek, ‘‘Demokrat Parti yönetimi ve demokratlardan kampanyamı sonlandırmam için zerre kadar baskı yok’’ diye karşılık verdi.

Fox News televizyonunda yayınlanan ‘‘Fox & Friends’’ programına katılan Sanders, kendisine yönelik soruları yanıtladı. Program yapımcısı partinin Hillary Clinton’ın arkasında birleşmesine Sanders’ın seçim kampanyasının engel olduğu yolunda eleştiriler bulunduğunu söyledi.

Sanders bu eleştirileri yapanların sayısının neredeyse yok denecek kadar az olduğunu savunarak, yalnızca basında birkaç ismin, ki onların da bir toplumsal karşılığı olmayan kimseler olduğunu söyledi.

Sanders’ın bu yanıtı üzerine program yapımcısı Demokrat Ulusal Komitesi (DNC) Başkanı Debbie Wasserman Schultz’un senatörün seçim kampanyasını sürdürmesinin partinin birliği, bir araya gelmesi adına zarar verdiği yolundaki eleştirilerini hatırlattı.

Sanders bu eleştiriyi ise, “Bu eleştiri daha çok kişisel partiden ziyade. Ben gerçek demokratların kurultayda birlik olacağına ve birlikte hareket edeceğine inanıyorum’’ diye karşılık verdi.

Bernie Sanders, Demokrat Parti’nin başkan adaylığı için eski dışişleri bakanı Hillary Clinton’a karşı önseçim mücadelesi veriyor. 8 Kasım başkanlık seçimlerinde partinin başkan adayı olacak kişi kuvvetle muhtemel Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adaylığını kazanmış gibi görünen Donald Trump’a karşı yarışacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.