Sanders, önseçimi kaybetti ama mücadeleyi bırakmıyor

Sanders, önseçimi kaybetti ama mücadeleyi bırakmıyor

Dün 6 eyalette birden yapılan önseçimler sonunda Demokrat Parti başkan adaylığı yarışını rakibi Hillary Clintona karşı kaybeden Vermont bağımsız Senatörü Bernie Sanders, seçim kampanyasını sonlandırmayacağını söyledi.

Clinton’ın zafer konuşması yaptığı New York’ta sevinç çığlıkları yükselirken Sanders, California’da taraftarlarına seslendi. Sanders, başkan adaylığı mücadelesinin önümüzdeki hafta Washington D.C’de yapılacak son önseçimle devam eceğini, Temmuz ayının son haftasında Philadelphia şehrinde düzenlenecek olan kurultaya kadar da süreceği mesajını verdi.

Sanders, ‘‘Mücadelemizi önümüzdeki hafta son önseçim olacak olan Washington D.C’de sürdüreceğiz. Oradan Philadelphia’ya kadar sosyal, ekonomik, ırksal ve çevresel adalet mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz’’ diye seslendi.

Clinton’a karşı matematiksel olarak kaybetmesinin netleşmesini kendisini yıldırmayacağı mesajı veren Sanders, “Aritmetiğim çok iyidir ve önümüzde kalan mücadelenin çok çetin olduğunun farkındayım. Ama biz mücadelemizi her bir oy ve her bir delege için sürdürmekte kararlıyız’’ dedi.

Sanders, New York’ta zafer konuşması yapan Clinton’a da, ‘‘Bu gece Dışişleri Bakanı Clinton’ın zarif bir şekilde zaferini kutluyorum’’ diyerek Demokrat Parti’de başkan adaylığı yarışının aslında resmen sonlandığını teyit etmiş oldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.