Sanders, Nevada ve South Carolina için bir haftada servet harcadı

Sanders, Nevada ve South Carolina için bir haftada servet harcadı

Demokrat Parti’de New Hampshire önseçiminin galibi olan Senatör Bernie Sanders, bir haftalık TV ve radyo reklamları için 2 milyon 700 bin dolar harcadı.

New Hampshire önseçimlerinde Demokrat Parti içindeki başkan adaylığı yarışında rakibi Hillary Clinton karşısında açık ara zafer elde eden Sanders, yakaladığı rüzgarı sürdürme çabasında.

20 Şubat’ta Nevada 27 Şubat’ta ise South Carolina eyaletlerinde önseçime gidecek olan Demokrat Parti’nin iki başkan aday adayı birbirlerine üstün gelebilmek için yarışacak. Bu iki eyalette New Hampshire da olduğu gibi zafer amaçlayan Sanders, televizyon ve radyo reklamları için kesenin ağzını açtı.

Bir haftalık seçim kampanyası için 2 milyon 700 bin doları gözden çıkaran Sanders, rakibi Clinton karşısında elde ettiği avantajı sürdürme çabasında. Sanders, geçen Ocak ayı içinde seçim kampanyasına Clinton’dan yaklaşık 6 milyon dolar daha fazla toplamıştı.

Yine New Hampshire zaferinden sonra Sanders beş gün içinde seçim kampanyasına 7 milyon dolar bağış toplayarak önümüzdeki önseçimler için büyük moral depoladı.

Iowa’da zorda olsa galip gelen Clinton ise New Hampshire hezimetinin moral bozukluluğunu üzerinden atıp atamayacağı merak ediliyor. Nevada eyaletinde Clinton’ın galip gelmesi durumunda Demokrat Parti içinde dengelerin eski Dışişleri Bakanı lehine döneceği tahmin ediliyor.

Clinton’da Vermont Senatörü Sanders kadar olmasa da TV ve radyolara bir haftalık reklam karşılığı bir milyon 200 bin dolar harcadı.

Sanders, yalnız Nevada için bir milyon yüzbin dolar harcarken Clinton ancak 544 bin dolar reklam parası ödedi.

Nevada ve South Carolina da önseçim sonuçları hem Sanders hem de Clinton açısından kritik öneme sahip. Bu iki eyalette galip gelecek ismin ‘Süper Salı’ olarak adlandırılan ve 11 eyalet ile Amerikan Samoa adasında yapılacak olan önseçimde ciddi avantaj elde edeceği tahmin ediliyor.

Süper Salı’da galip gelen başkan aday adayının ise partinin başkan adaylığını kazanması yolunda çok büyük avantaj elde edeceği yine ABD siyasetinde kabul gören bir yaklaşım.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.