Sanders ile Trump canlı yayından tartışacak

Sanders ile Trump canlı yayından tartışacak

Demokrat Parti’nin başkan aday adayı Vermont Senatörü Bernie Sanders, Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adaylığını garantileyen Donald Trump ile canlı yayında tartışacak.

Sanders’ın Demokrat Parti’nin bir başka başkan aday adayı Hillary Clinton, California eyaleti önseçimlerinden önce tartışma teklifini reddetmiş olsa da 74 yaşındaki Senatör kendisine yeni bir rakip buldu.

Dün akşam Jimmy Kimmel canlı şovuna katılan Trump, bir sürprize imza attı. Kimmel’ın Sanders’ın Trump’ı canlı tartışmaya davet ettiğini hatırlattı ve Cumhuriyetçi başkan adayına bunu neden kabul etmediğini sordu. Trump, teklifi tartışma programından elde edilecek gelirin bir hayır kuruluşuna bağışlanması şartı ile kabul ettiğini ifade etti.

Trump, “Eğer ben onun ile canlı yayında tartışacak olursam bu çok reyting alır ve bence buradan elde edilecek geliri de bir yardım kuruluşuna bağışlamalıyız” diyerek “Bu ödeme yardım kuruluşuna yapılırsa bende tartışmaya katılmaktan zevk duyarım” dedi.

Trump’ın  bu sözlerine Sanders resmi Twitter hesabından anında cevap verdi. Sanders, “Oyun başlasın. Donald Trump ile 7 Haziran’da California’da yapılacak önseçimden önce tartışmak için sabırsızlanıyorum” dedi.

Geçen hafta Fox News, California önseçimleri öncesinde Clinton ile Sanders’ı canlı yayında tartışmaya davet etmişti. Fox News’in bu davetini Sanders kabul etmiş Clinton ise reddetmişti.

Sanders ile Trump’ın yapacağı tartışma programını hangi televizyon kanalının yayınlayacağı henüz belli değil.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.