Sanders Clinton’a desteğini açıkladı

Sanders Clinton’a desteğini açıkladı

Demokrat Parti’nin başkan adayı olmak için yarışan Vermont Senatörü Bernie Sanders ile eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton arasındaki yarış sonunda bitti.

Clinton gerekli delege sayısına ulaşmış olmasına karşın Sanders hala adaylığını devam ettiriyordu. Bugün ikili New Hampshire’da Demokrat Parti taraftarlarının karşısına çıktı ve Sanders Clinton’a desteğini açıkladı.

Sanders yaptığı konuşmada Clinton’ı 21 yıldır tanıdığını ve onun başkanlığı zamanında hem Senato’nun hem de Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğun demokratlarda olacağını söyledi.

Sanders ayrıca Clinton’un da kendisinin savunduğu üniversitelerin ücretsiz olması, ücretsiz sağlık sigortasının da daha iyi hale getirilmesi için uğraşacağını belirtti.

Sanders’tan sonra konuşan Clinton, başkanlık yarışında birlikte oldukları için artık çok güçlü olduklarını ve yarışın istedikleri gibi sonuçlanacağını ifade etti.

Clinton ayrıca Bernie’nin eşi Jane ve oğlu Levi’ye de teşekkür etti.

POLİSE DAHA FAZLA EĞİTİM

Clinton daha sonra polisin daha fazla eğitim alması, son günlerde yeniden gündeme gelen polis şiddetinin bitmesi gerektiğini söyledi. Bununla birlikte Dallas’da yaşanan trajediye de değinen Clinton ABD’de artık böyle olayların olmaması gerektiğini açıklayarak, silah satışına bazı düzenlemeler getirmek gerektiğini belirtti.

Hillary Clinton polis ile halkın birlikte yaşamasının önemine değinip, Dallas’da barışçıl protesto sırasında polis ile göstericilerin gayet iyi geçindiğini ancak sonrasında yaşananların ne derece korkunç olduğunu ifade etti.

ŞİRKETLER ABD’YE DÖNMELİ

Clinton asgari ücretin yükseltilmesi için çalışacağını da açıkladı. Ayrıca şirketlerin fabrikalarını yurt dışı yerine ABD’de kurmaları için kimi iyileştirmeler ve ödüllendirmeler düşündüklerini de belirtti.

Bernie Sanders’ın gençler arasında en beğenilen projelerinden biri olan üniversitelerin bedava olmasına da değinen Clinton, gençlerin üniversite eğitimi almak için birçok borca girdiğini ve bunun yaşanmaması gerektiğini söyledi.

TRUMP’A SATAŞTI

Clinton ayrıca Cumhuriyetçi Parti’nin muhtemel başkan adayı Donald Trump’a da sataşmayı ihmal etmedi. Trump’ın kendisine yönelik, “Sürekli kadın olmasını koz olarak kullanmaya çalışıyor” iddiası için Clinton, “Herkesin eşit ücret alması, Amerikan ailelerinin daha iyi yaşam şartlarına sahip olması için bu kozu kullanırım” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.