Sanders: Clinton başkanlık için yeterli vasıfta değil

Sanders: Clinton başkanlık için yeterli vasıfta değil

Demokrat Parti’den başkan aday adayı olan Vermont Senatörü Bernie Sanders, rakibi Hillary Clinton’ın başkanlık için yeterli vasıfta olmadığını söyledi.

Philadelphia şehrindeki Temple Üniversitesi’nde konuşan Sanders, “Bugün yeni bir gün ve Dışişleri Bakanı Clinton’ın daha da fazla kaygılandığını düşünüyorum’’ dedi.

Son sekiz önseçimin yedisini kazandıklarını belirten Sanders şöyle konuştu; ‘‘Kazandıkça kazanıyoruz, sok sekiz önseçimin yedisini kazandık. Son zamanlarda hakkımda başkan olmak için yeterli vasıfta olmadığını öne sürmüş. Dışişleri Bakanı Clinton’a benim bir cevabım olacak: Eğer Super PAC’ler aracılığı ile milyonlarca doları özel lobilerden almış olmasa bugünkü konumuna gelmekte vasfının yeterli olabileceğine inanmıyorum. Eğer 15 milyon doları Wall Street’ten super PAC aracılığı ile almamış olsan yeterli nitelikte olamazdı.’’

Konuşmasında tamamen hedef haline getirdiği Clinton için Sanders daha sonra şunları söyledi; “Irak’taki yıkıcı savaşa destek vermişsen yeterli vasıfta değilsindir. ABD’nin milyarlarca dolar zarara uğratan, bu zararı çalışanların on yıllarca ödemek zorunda kalacağı uluslararası ticari anlaşmalara destek vermiş isen yeterli kalifiye de değilsindir. Panama ile serbest ticaret anlaşmasına destek vermişsen, bu sayede dünya genelinde zenginler ile işbirliği yapıp ülkelerinden vergi kaçırmalarına yardım etmişsen eğer yeterli kalifiyede değilsindir.’’

CLINTON: SANDERS BAŞKANLIK İÇİN YETERLİ DEĞİL

Clinton seçim kampanyası Sanders’ın saldırılarına anında cevap verdi. Clinton’ın seçim kampanyası, “Hillary Clinton, Bernie Sanders için hiçbir zaman ‘başkanlık için yeterli kalifiyede değil’ sözü etmemiştir. Ancak Sanders bu saçmalığı ona (Clinton’a) karşı dile getirmiştir. Bu çok aşağılık bir durum’’ diye tepki gösterildi.

Clinton’ın seçim kampanyası Sanders’a seslenerek, söylemiş olduğu sözleri geri almasını istedi.

Philadelphia eski Belediye Başkanı ve Clinton destekçisi Michael Nutter da Sanders’a dile getirmiş olduğu sözlerinde dolayı eleştirdi. Twitter hesabından Nutter, ‘‘ @BernieSanders bu gece @HillaryClinton’ın başkanlık için yeterli vasıfta olmadığını söyledi. Bu çok seviyesiz ve sınırları aşan ifadedir’’ diye paylaşımda bulundu.

Sanders’ın sözlerine karşı Clinton destekçileri #TakeItBackBernie diye hastag açtı. Twitter da, Clinton’a destek amacıyla ayrıca #HillarySoQualified diye hastag açıldı.

Sanders’ın sözlerine Demokrat Parti’nin seçilmişleri de tepki gösterdi. Demokrat Parti’nin California Milletvekili Adam Schiff, Sanders’ın sarf ettiği sözleri, ‘‘aşırıya kaçmış bir eleştiri’’ diye niteledi. Schiff, Clinton’ın başkan aday adayları için en fazla deneyimli ve bu için için en yeterli olan kişi olduğunu savundu.

ABD 2016 başkanlık seçimleri için Demokrat Parti’den Clinton ile Sanders partinin başkan adaylığı için yarışıyor. Clinton, Sanders’ın son iki hafta içinde sekiz eyaletten 7’sini kazanmasına karşın delege sayısı bakımından hala rakibi ile arasındaki açık ara farkı koruyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.